GALERIE FOTO. LADA 1200, amintire din EPOCA DE AUR. Unde mai găsim asemenea mașină și la ce prețuri

3931
Pentru automobiliștii nostalgici, prezentăm în ediția de astăzi o mașină la care, în anii Epocii de Aur, aveau acces și oamenii de rând. Este vorba despre Lada, autoturism care, alături de celebra Dacia, și-a făcut loc în garajele și inimile românilor. 




Era o mașină robustă, solidă, spațioasă și rezistentă la condițiile precare de drum. Nu avea ea servodirecție (doar provenea din "mama Rusie"!), aveai ceva de tras de "colac", dar impunea un plus de respect și de siguranță pe șosea. 




Astăzi, Lada este o raritate pe străzile din România. Cele mai multe au ajuns la tăiat, făcând loc, prin Programul Rabla, noilor limuzine. Însă, în Europa, pasionații de Lada pot găsi mașini în stare foarte bună, la prețuri pe măsură. 




În Finlanda, proprietarului unei Lada 1200, an de fabricație 1976, solicită nici mai mult, nici mai puțin de 12.500 euro pentru "bijuteria" sa. Mașina este albastră și a rulat foarte puțin, având doar 20.000 de kilometri la bord. 




În Germania, pentru o Lada Kombi albă, din 1984, cu 29.500 la bord, trebuie să achitați 10.900 euro, sumă ușor negociabilă. 
La polul opus, cea mai ieftină Ladă, tot un model 1200, roșie, o găsiți în Lituania. Anul de fabricație este 1973, iar de atunci a "înghițit" numai 26.000 de kilometri. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4637 secunde