€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Zile și seri marinărești, la Mangalia. Încep manifestările de Sfânta Maria

Ştire online publicată Sâmbătă, 11 August 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Garnizoana Mangalia și Primăria Mangalia organizează, timp de aproape o săptămână, ample manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române. Ca în fiecare an, activitățile dedicate Zilei Marinei se vor derula începând cu ziua de sâmbătă, 11 august, în Portul Militar Mangalia, și se vor încheia, marți, 15 august, în Portul Turistic Mangalia.

În cadrul manifestărilor derulate sub genericul Ziua Porților Deschise, sâmbătă, 11 august, începând cu ora 9.45, vizitatorii vor putea să asiste la atelierele de confecționare a nodurilor marinărești, la expoziția de tehnică militară de marină și să viziteze Muzeul Marinei, precum și navele militare. Din program nu vor lipsi parada ambarcațiunilor cu vele, jocurile marinărești și un program artistic. Cei care doresc să participe la această manifestare vor avea asigurat transport gratuit, începând cu ora 9.30, din 30 în 30 de minute, punctul de plecare fiind Cercul Militar Mangalia.

Totodată, între 8 - 12 august, sub semnul spiritualității marinărești, în fiecare seară, începând cu orele 18.00, au loc spectacole și lansări de carte la Cercul Militar Mangalia. De asemenea, în seara zilei de 14 august, între orele 19.00 - 20.00, în Piața Republicii din localitate, marinarii Brigăzii 30 Gardă vor susține un spectacol de muzică cu specific militar.

Pentru ziua de 15 august, militarii Forțelor Navale au pregătit mai multe evenimente inedite, care se vor desfășura în Portul Turistic, menite a bucura și încânta publicul spectator. Manifestările vor debuta cu un ceremonial militar reprezentat de întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu, de către Garda de Onoare. Vor urma, conform programului, ceremonialul religios și exerciții militare surpriză. După exercițiile militarilor, zeul Neptun va declara deschise jocurile marinărești.

Pe parcursul întregii zile, cei prezenți vor avea prilejul să cunoască îndeaproape atât jocurile marinărești, cât și exercițiile de forță și tehnica de luptă a militarilor Forțelor Navale Române. Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor vor mai cuprinde și un concert de muzică de fanfară, dar și un spectacol artistic susținut de colaboratori ai Cercului Militar. Celebrarea Zilei Marinei Române se va încheia în jurul orelor 22.00, cu un foc de artificii, precum și cu cel mai emoționant moment - retragerea marinarilor către cazarmă cu torțe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic, până la Cercul Militar Mangalia.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8304 secunde