ZI IMPORTANTĂ PRIVIND RENUNȚAREA LA ORA DE IARNĂ. "Oamenii doresc acest lucru și o vom face"

807
ZI IMPORTANTĂ PRIVIND RENUNȚAREA LA ORA DE IARNĂ.

Articole recomandate

Comisia Europeană va propune AZI renunțarea la practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă, în urma unei consultări la care au participat câteva milioane de cetățeni europeni, a declarat tot azi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează AFP.

"Oamenii doresc acest lucru și o vom face", a spus Jean-Claude Juncker într-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF. "Acest lucru va fi decis astăzi" în cadrul executivului european, a spus Juncker, adăugând că ideea este să se rămână permanent la ora de vară.

Propunerea Comisiei are nevoie de aprobarea statelor membre UE și a Parlamentului European.

Aproximativ 4,6 milioane de persoane au luat parte la cel mai mare sondaj online derulat în istoria UE în perioada 4 iulie-16 august, iar trei milioane dintre respondenți au fost din Germania. Potrivit unor surse europene, 80% din respondenți s-au declarat în favoarea renunțării la practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă. Oficial, Comisia Europeană va prezenta joi rezultatele sondajului și nu a dorit să comenteze în avans.

Sondajul vine ca urmare a unei rezoluții adoptate de Parlamentul European în februarie, în care s-a cerut reevaluarea regimului schimbării orei precum și în urma solicitărilor cetățenilor și a câtorva state membre.

Cei care se opun trecerii la ora de vară susțin că această practică nu a generat rezultatele promise. Comisia Europeană a descoperit că economiile de energie produse de trecerea la ora de vară sunt mici. În schimb, mulți cetățeni din cele 28 de state se membre se plâng de efectele negative ale trecerii la ora de vară asupra bioritmului lor, inclusiv tulburări de somn, nervozitate și lipsa concentrării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Stire din Social : Dormim mai mult. Trecem la ora  de iarnă
Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Stire din Social : ORA DE IARNĂ 2016. Când fixăm ceasurile
Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Social : Când trecem la ora de iarnă
Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Social : Când trecem la ora de iarnă
Pagina a fost generata in 0.4753 secunde