Zeci de turiști, blocați în drum! salvamontiștii au intervenit cu ATV-urile

127
Zeci de turiști, blocați în drum! salvamontiștii au intervenit cu ATV-urile - img20190223wa0005-1550909162.jpg

Articole recomandate

Circa 90 de turiști, care intenționau să ajungă cu mașina în stațiunea Râușor, din Masivul Retezat, au fost salvați de echipele Salvamont și Salvaspeo Hunedoara, după ce au rămas blocați cu mașinile pe drum din cauza ninsorii puternice care s-a abătut asupra zonei în cursul serii și al nopții de vineri spre sâmbătă.

Salvamontiștii au fost chemați să intervină după ce 30 de autovehicule, multe neechipate cu lanțuri de iarnă, nu au mai putut înainta pe Valea Râușorului din cauza zăpezii, blocând și mașinile de deszăpezire care au fost trimise la fața locului.

"Drumul a fost blocat aproximativ cinci ore, până aproape de miezul nopții. Au fost 30 de mașini, între care foarte multe nu erau echipate cu lanțuri. Utilajele de deszăpezire au degajat zăpada de mai multe ori, însă, la un moment dat, nu au mai putut înainta din cauza altor mașini mai mari, care au rămas în drum și pe lângă care nu se putea trece mai departe", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

O echipă formată din 14 salvatori a intervenit cu două ATV-uri și o mașină de teren, preluând copiii și femeile din autovehiculele blocate pe drum și transportându-i la cabanele unde erau cazați în stațiunea Râușor. Apoi au tractat mașinile de pe drum până în zonele în care existau condiții de parcare, reușind astfel să elibereze carosabilul pentru intervenția utilajelor de deszăpezire care au degajat zăpada.

"A fost o acțiune dificilă pentru că a nins foarte tare și s-a desfășurat pe timp de noapte, cu un număr mare de persoane, între care și copii, care aveau nevoie de ajutor. Am primit un ajutor important din partea colegilor noștri de la Salvaspeo, care se aflau la un curs de pregătire profesională în Râușor, astfel că am reușit să finalizăm cât se poate de repede această acțiune de salvare", a punctat Bodean.

Potrivit acestuia, în zona stațiunii Râușor s-a depus un strat de circa 60 de centimetri de zăpadă proaspătă, în urma ninsorii care a căzut încontinuu de vineri de la prânz, mai bine de șase ore.

Ninsoarea s-a oprit sâmbătă dimineața, în stațiune fiind așteptați câteva sute de turiști.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Februarie 2019
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 2.132 secunde