Zeci de persoane, depistate muncind la negru

132
Zeci de persoane, depistate muncind la negru - santierconstructii-1412691209.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 – 30 septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societăților comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.


Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii și securitatea și sănătatea în muncă a salariaților. Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă au verificat 409 angajatori unde au aplicat 48 de sancțiuni din care 40 amenzi contravenționale în valoare de 506.300 lei și opt avertismente. Au fost depistate 88 de persoane care practicau munca nedeclarată, iar pentru doi angajatori, unde s-au identificat 21 de persoane fără forme legale de angajare, a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța pentru a stabili dacă aceștia se fac vinovați de încălcarea prevederilor art. 264 (3) din Legea 53 pe 2003 republicată. 


"Au fost constatate deficiențe precum neîncheierea contractelor individuale de muncă în formă scrisă, nu erau înregistrate și transmise contractele individuale de muncă în Revisal cu cel puțin o zi înainte de începerea activității, nu se respectau prevederile art.137 din Codul Muncii cu privire la repausul săptămânal, nu se făcea dovada plății drepturilor salariale și nu s programul de lucru nu era repartizat în cazul contractelor cu timp parțial", a explicat directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5314 secunde