Zeci de comuniști ruși au sfidat miercuri restricțiile pentru a depune flori la mausoleul lui Vladimir Lenin

205
Zeci de comuniști ruși au sfidat miercuri restricțiile pentru a depune flori la mausoleul lui Vladimir Lenin - download-1587570531.jpg
Zeci de comuniști ruși au sfidat miercuri restricțiile impuse în Moscova în contextul pandemiei de COVID-19, participând la un marș în Piața Roșie pentru a depune flori la mausoleul lui Vladimir Lenin pentru marcarea a 150 de ani de la nașterea fostului lider bolșevic, transmite agerpres.ro.


Conduși de liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, un mic grup de oameni, unii purtând drapele roșii, au mărșăluit către mausoleul din granit în interiorul căruia se află corpul îmbălsămat al lui Lenin.


Acest ritual, respectat în fiecare an pe 22 aprilie, a avut loc în cea de-a patra săptămână de când Moscova a introdus restricții pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.


Moscoviții au permisiunea de a ieși din locuințe doar pentru a cumpăra alimente și medicamente din apropiere, pentru a primi tratament medical de urgență sau a plimba animalele de companie.


Un polițist ce patrula în Piața Roșie, închisă publicului și care altfel era goală miercuri, când a nins la Moscova, a declarat pentru Reuters că simpatizanții comuniști au primit o permisiune specială pentru a avea acces în zona mausoleului.


Unele regiuni ale Federației Ruse se confruntă cu o penurie de echipamente de protecție pentru personalul medical, dar țara a exportat totuși echipamente în țări ca SUA, Italia și Serbia.


Cu o populație de 12,5 milioane de locuitori, Moscova este una dintre regiunile cele mai afectate de pandemia de COVID-19, înregistrând miercuri 2.548 de noi cazuri, ceea ce aduce numărul de cazuri confirmate la nivel național la aproape 58.000. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1796 secunde