Zeci de bebeluși cu stafilococ auriu! Maternitatea în care s-au îmbolnăvit, redeschisă

121
Zeci de bebeluși cu stafilococ auriu! Maternitatea în care s-au îmbolnăvit, redeschisă - raportmaternitateagiulesti2-1545306857.jpg

Articole recomandate

Maternitatea Giulești - unde s-au născut mai mulți bebeluși care ulterior au fost depistați cu stafilococ auriu, acesta fiind confirmat și la mai mulți angajați - poate relua, începând de joi, integral, activitatea medicală, anunță Ministerul Sănătății. Decizia vine după finalizarea lucrărilor de igienizare, curățenie și dezinfecție terminală în spațiile unității sanitare și după ce probele prelevate au ieșit conforme.



"Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a anunțat Spitalul Clinic de Obstetrică- Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu" că, începând de astăzi, poate relua integral activitatea medicală", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Sănătății.

Decizia vine după ce au fost finalizate lucrările de igienizare, curățenie și dezinfecție terminală în spațiile unității sanitare.

"De asemenea, rezultatele probelor de laborator privind autocontrolul coroborate cu probele de sanitație prelevate de reprezentanții DSPMB sunt în prezent conforme. Reluarea activității unității sanitare implică respectarea cu strictețe a normelor legale privind supravegherea, prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare", arată sursa citată.

Marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spunea că Maternitatea Giulești va relua internările începând de vineri.

"Mai este un aspect: noi vom propune modificarea unei alte hotărâri de Guvern, care este un act subsecvent legii securității în muncă, care specifică numărul și tipul de analize care trebuiesc efectuate personalului din spital sau personalului la angajare. Sunt analize standard, pentru depistarea streptococului beta-hemolitic, pentru HIV/SIDA, tuberculoză chiar, dar noi vom propune o situație astfel încât spitalele să poată să decidă pentru ce germeni vor preleva probe, câte, pentru că în acest moment pentru a depista stafilococul nu este obligatorie analiza. Deci toate aceste lucruri ne-au făcut să regândim niște acte normative care sunt în vigoare de mai mult timp și care se pare că nu mai corespund nevoilor actuale", afirma Sorina Pintea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3514 secunde