Zeci de amenzi pentru angajatorii care activează în domeniul constucţiilor

188
Zeci de amenzi pentru angajatorii care activează în domeniul constucţiilor - accidentepesantier-1638777562.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa a desfăşurat campania naţională de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor. Aceasta s-a derulat având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate în anul 2020, precum şi gravitatea acestora. Potrivit şefului ITM, Eugen Bola,

pentru anul 2021, campania a urmărit, în special, modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor, respectiv implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătatea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în şantierele temporare sau mobile. Campania naţională s-a finalizat la data de 6 decembrie.

„Acţiunea de control a avut ca scop diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care activează în domeniul constucţiilor. La nivelul judeţului Constanţa au fost verificaţi un număr total de 122 angajatori, cu un număr de 3.746 salariaţi. Au fost depistate un număr de 373 deficienţe, pentru care s-au aplicat 57 de amenzi contravenţionale în valoare de 235.000 lei. Deficienţele depistate se referă la amenajarea necorespunzătoare a locurilor de muncă situate la înălţime şi nepurtarea/neacordarea echipamentului individual de protecţie”, a precizat inspectorul şef al ITM Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8027 secunde