Zece șefi de secții din Spitalul Județean, numiți de CJC, contestați în instanță

3828
Zece șefi de secții din Spitalul Județean, numiți de CJC, contestați în instanță - 24d6b7e76d8912b468a44154055220df.jpg
Reprezentanții Instituției Prefectului Constanța au depus, ieri, pe rolul Tribunalului Constanța, Secția Contencios - Administrativ, o solicitare de anulare parțială a dispoziției Consiliului Județean privind schimbarea din funcții a medicilor-șefi din cadrul Spitalului Județean. În cadrul unei conferințe de presă desfășurate ieri, prefectul Claudiu Palaz a subliniat că s-a solicitat anularea numirii în cazul a zece medici (de pe lista celor 21 de medici-șefi de secții, câți are în prezent spitalul), care nu se regăseau pe lista celor propuși de Senatul Universității "Ovidius". "Dispoziția nr. 806/23.08.2010, emisă de președintele Consiliului Județean Constanța, privind numirea șefilor secțiilor Spitalului Județean a fost atacată parțial. Secțiile pentru care au fost făcute numirile sunt secții clinice universitare, motiv pentru care trebuie respectate prevederile art. 184 din Legea 95/2006, potrivit cărora se impune recomandarea Senatului instituției de învățământ medical superior", a afirmat prefectul Claudiu Palaz.
Astfel, au fost atacate în contencios - administrativ numirile: dr. Doina Catrinoiu, șef Secția Medicină Internă I (Senatul universității îl propusese pe dr. Ioan Tiberiu Tofolean), dr. Dana Pleș, șef Secția Oncologie (propunerea facultății a fost dr. Laura Mazilu), dr. Cătălin Grasa, șef Secția de Chirurgie Generală (propunerea facultății a fost dr. Vasile Sârbu), dr. Victorian Păștilă, șef Secția de Obstetrică-Ginecologie (propunerea facultății a fost dr. Vlad Tica), dr. Vasile Lupescu, șef Secția Ortopedie (propunerea facultății a fost dr. Dumitru Marius Enescu), dr. Adrian Apostol, șef Secția Pediatrie (propunerea facultății a fost dr. Cristina Mihai), dr. Dănuț Dincă, șef Secția ORL (propunerea a fost dr. Gheorghe Comșa), dr. Diana Cârjaliu, șef Secția de Psihiatrie (propunerea a fost dr. Eda Ciorabai), dr. Cornelia Pândichi, șef Secția Chirurgie Plastică (propunerea a fost dr. Ion Bordeianu) și dr. Victoria Bădărău, șef Terapie Intensivă (propunerea facultății a fost dr. Alina Balcan). Ceilalți șefi de secții numiți prin dispoziția CJC se regăseau și pe lista de propuneri a Senatului Universității "Ovidius". Mai trebuie să facem o remarcă: dispoziția de numire a noilor șefi de secții, semnată de Nicușor Constantinescu, președintele CJC, a fost emisă în aceeași zi în care s-a întrunit și Senatul Universității pentru a întocmi lista de propuneri, adică pe 23 august 2010.
Prefectul Claudiu Palaz a mai arătat că, până la soluționarea dosarului de către judecători, șefii de secții vizați sunt suspendați din funcții. "Nu pot invoca (n.r. reprezentanții spitalului) că nu are cine să conducă secțiile, pentru că au fost numiți și înlocuitori", a afirmat prefectul.

Problema disponibilizărilor va fi discutată pe 28 septembrie
În cadrul întrunirii de săptămâna trecută, membrii Consiliului Profesoral al Facultății de Medicină și sindicaliștii i-au semnalat prefectului și alte nemulțumiri cu privire la reorganizarea Spitalului Județean, și anume desființarea și comasarea secțiilor, disponibilizarea cadrelor medicale. Acestea vor fi discutate, a arătat prefectul Claudiu Palaz, în cadrul Comisiei de dialog social ce se va desfășura pe 28 septembrie și la care sunt invitați să participe atât sindicaliștii, cadrele didactice, cât și conducerea spitalului și reprezentanți ai Consiliului Județean.

"Vrem să se respecte legea"
Dr. Petru Bordei, decanul Facultății de Medicină, a declarat pentru "Cuget Liber" că dorința cadrelor didactice este să fie respectată legea. "Noi nu avem nimic împotriva respectivilor medici, ci vrem să fie respectată legislația. Nu suntem de acord nici cu reducerea numărului de secții. Suntem de acord că nu sunt bani, dar trebuie purtate discuții cu cei de la Casa de Asigurări de Sănătate, căci reducându-se numărul de secții de la 42 la 21 este pus în pericol actul medical. De exemplu, Compartimentul de Diabet este fantastic de bine pus la punct, dar prin reorganizare vor fi înghesuite acolo și Endocrinologia și paturi de la Medicală", a afirmat decanul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.165 secunde