Mai multe ştiri online:
Măsuri dure la Ministerul Turismului

Zece hoteluri de pe litoral au fost declasificate

Ştire online publicată Miercuri, 12 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Zece hoteluri de pe litoral și-au pierdut clasificarea în urma unor controale ale Ministerului Turismului, din cauza deficiențelor depistate, de la probleme cu dotările interioare, până la fațade distruse și nereparate.


Toată săptămâna trecută, reprezentanții Direcției de Control din cadrul Ministerului Turismului au efectuat o serie de controale la unitățile de cazare de pe litoral. În urma verificărilor, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei și cu retragerea certificatului de clasificare. Este vorba despre două hoteluri din Mamaia, Național și Unirea, un hotel din Olimp, Banat, și șapte hoteluri din Neptun, Clăbucet, Romanța, Bâlea, Terra, Caraiman, Craiova și Slatina.


De asemenea, a fost retrasă clasificarea hotelului Cerna din stațiunea Băile Herculane.


„Cu prilejul controalelor efectuate au fost constatate numeroase deficiențe printre care: fațadă deteriorată, mobilier uzat fizic și moral, instalații și obiecte sanitare din băile aferente spațiilor de cazare uzate și pătate, mocheta holurilor de acces către spațiile de cazare și cea din spațiile decazare uzată și deteriorată, saltele uzate, deteriorate și pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor și ușile spațiilor de cazare, uzate”, precizează Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.


Potrivit acestuia, deficiențele menționate au fost consemnate și în procesele verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse inițial în acestea nefiind respectate. Conform O.G. nr. 2/ 2001, cap. IV, art. 31 privind căile de atac, împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii, reprezentanții unităților de cazare pot întocmi plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7935 secunde