€ 4.7383
£ 5.3832
$ 4.2016

Mai multe ştiri online:

"Zâmbeam pentru că nu voiam să știe cât de rău mă doare" / Povestea cutremurătoare a copilului care a învins cancerul

Ştire online publicată Marţi, 27 Iunie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Când nu mai spera că durerile crunte vor dispărea, medicul i-a spus: "Ai învins cancerul! Poți pleca liniștit acasă!". Este povestea fericită a Vlad Ceban, un băiat de numai 13 ani care a primit, anul trecut, chiar de ziua lui, un cadou hidos de la viață: a fost diagnosticat cu cancer osos, una dintre cele mai dureroase forme ale acestei maladii.


Totul a pornit în anul 2016, de la niște dureri de spate inexplicabile, iar rezultatele tomografice computerizate au relevat adevărul crunt, scrie Romania TV.


"Mă iertați, doamna Ceban, am depistat la fiul dumneavoastră o tumoare la osul sacru" - aceastea au fost cuvintele care au încremenit-o pe mama copilului. De atunci încolo, mama nu a mai auzit nimic, simțea ca toată viața ei s-a oprit în loc și că toată lumea ei se destramă. Cum îi putea spune băiatului ei drag, care era așteptat de toți prietenii lui să sărbătorească aniversarea celor 12 ani, că viața a fost nedreaptă cu el? Deși avea ochii plini de lacrimi și sfâșiată de durere, mama i-a spus cu un ton blând că nu e nimic grav și că trebuie să urmeze un tratament de lungă durată pentru a se face bine.


A mai cerut o a doua opinie medicală, sperând că totul e doar un coșmar, dar și biopsia a pus confirmat verdictul inițial. Medicii din Republica Moldova erau extrem de rezervați cu privire la șansele lui de supraviețuire, însă inima de mamă refuza să renunțe la luptă. A dat zeci de telefoane și e-mail-uri la clinici din străinătate, însă fără mare succes, deoarece costurile se ridicau la 150.000 – 250.000 de Euro.


Speranța Rodicăi a renăscut atunci când a fost sunată de Spitalul Medical Park din Istanbul și a aflat că șansele lui de supraviețuire sunt foarte mari dacă Vlăduț începe de urgență tratamentul, iar costurile se ridică la 86.000 de Euro, bani care pot fi plătiți în rate.


După doar câteva zile, Vladuț a ajuns cu mama lui în Istanbul, unde a început ședințele de chimioterapie. Deși suporta foarte greu procedurile, nu lăsa impresia că îl doare și zâmbea mereu. Cele șase ședințe cu citostatice i-au micșorat semnificativ tumoarea, iar medicii au decis să îl opereze. Intervenția chirurgicală a fost extrem de complicată și riscantă, dar s-a finalizat cu un mare succes: tumoarea a fost înlăturată în întregime, iar ședințele de radioterapie au înlăturat și cea mai mică urmă a cancerului.


"Câteodată îmi venea să renunț, dar mă bucur că nu am făcut-o"


Aflat în culmea fericirii după ce a aflat minunata veste, Vlad amintește că a trecut prin multe momente critice, în procesul lui de vindecare, în care îi venea să renunțe la luptă, însă se uita în ochii mamei lui, citea noapte pe ascuns miile de mesaje pe care le primea pe Facebook, și nu voia să dezamăgească pe nimeni. Era mereu cu zâmbetul pe buze când erau oameni în preajmă, dar izbucnea în plâns când rămânea singur.


"A fost cea mai mare încercare a vieții mele, câteodată aveam sentimentul că nu o să ies viu din toată experiența aceasta. Câteodată îmi venea să renunț la luptă, însă nu mă lăsa inima. Cum să renunț când zeci de mii de oameni se roagă pentru mine și și-au pus speranța în Dumnezeu că o să mă fac bine? Cum să renunț când știu că mama nu dormea cu nopțile și stătea în genunchi la căpătâiul meu rugându-se să apară o minune? Mă durea, strângeam din dinți, dar zâmbeam mereu pentru că nu voiam ca persoanele mele dragi mie să știe cât de rău mă doare. Când am aflat vestea de la minunatul doctor Ceyhun Bozkurt că am învins cumplita boala, am plans de fericire. Acum mă bucură nespus că nu am renunțat la luptă și că toate coșmarurile mele au dispărut ca prin minune", declară Vlad, băiatul de 13 ani care a învins cancerul.


Campanie de strângere de fonduri sprijinită de peste 20.000 de oameni din România și din Republica Moldova


Zeci de mii de români și moldoveni au fost sensibilizați, pe rețelele de socializare, de drama prin care trece Vlăduț și au donat pentru salvarea lui. Campania de strângere de fonduri a fost organizată, în mediul online, de Asociația "Salvează o inimă" din România, în parteneriat cu Fundația "Sf. Gheorghe" din Republica Moldova (Caritate.md).


În timp record, au fost achitate costurile medicale pe o perioadă de un an, în valoare de 86.000 de Euro.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7375 secunde