Vreţi să faceţi o tranzacţie imobiliară? Aveți nevoie de certificat de performanță energetică

437
Vreţi să faceţi o tranzacţie imobiliară? Aveți nevoie de certificat de performanță energetică - certificatsfert2-1612715526.jpg

Articole de la același autor

În cazul în care doriţi să vindeţi sau să închiriaţi un imobil, aveţi, neapărat, nevoie de un certificat de performanță energetică. Acelaşi lucru este valabil şi dacă intenţionaţi să faceţi lucrări de renovare majoră sau pentru recepţia imobilelor nou construite. În toate aceste situaţii, aveţi nevoie de acest act. De fapt, spune auditorul energetic, ing. Cornel Cincă, nu puteţi încheia nici un contract de vânzare-cumpărare fără a intra în posesia acestui document. De asemenea, şi pentru construcţiile noi, procesul-verbal încheiat cu ocazia recepţiei la terminarea lucrărilor şi neînsoţit de copia de pe certificat este nul de drept. Deci, în astfel de situaţii, încă o dată, va trebui să apelați la un auditor energetic, pentru eliberarea certificatului de performanță energetică.

Acest certificat este un document care indică eficienţa energetică a unui imobil sau a unei părţi de imobil. Valabilitatea sa este de zece ani de la data eliberării. Singura excepţie este valabilă în cazul situaţiei în care, pentru clădirea sau unitatea de clădire la care există certificat în valabilitate, se efectuează lucrări de renovare majoră care îi modifică consumurile energetice. Precizăm că actul trebuie solicitat de proprietarul clădirii, respectiv administratorul sau investitorul (după caz). Aceştia au obligaţia ca mai departe să contacteze un auditor energetic atestat şi să-i solicite emiterea unui astfel de act. Imediat după vânzarea imobilului respectiv, originalul documentului trebuie să fie înmânat noului proprietar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.511 secunde