Vremuri grele pentru proprietarii de clădiri și terenuri din Constanța. Primăria îi va usca la buzunare

9400
10

Articole de la același autor

În centru, în Peninsulă, chiar și în Mamaia, în toate cartierele Constanței vedem zilnic clădiri distruse, neîngrijite, lăsate să cadă bucată cu bucată, sau terenuri pline de bălării, adevărate raiuri pentru maidanezi, transformate în gropi de gunoi și devenite focare de infecție.

Primăria Constanța pare că a găsit ac de cojocul proprietarilor care nu își îngrijesc imobilele, nu își îngrădesc și nu își curăță terenurile. A fost elaborat deja un proiect de hotărâre privind criteriile de încadrare a imobilelor în categoria clădirilor și terenurilor ne-îngrijite, iar proprietarii lor vor fi obligați să plătească impozite și de cinci ori mai mari decât în mod normal. Proiectul este supus dezbaterii publice și oricine are propuneri le poate transmite reprezentanților Primăriei Constanța până pe 10 ianuarie 2016.

Polițiștii locali, la vânătoare de clădiri și terenuri neîngrijite

Astfel, clădirile și terenurile lăsate în paragină vor fi inițial verificate de angajații Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei Constanța, iar, după identificarea și evaluarea imobilului, proprietarul va fi somat ca în termen de șase luni să efectueze lucrările de întreținere necesare și să mențină în continuare imobilul în stare de îngrijire.

Dacă după expirarea celor șase luni, proprietarul nu a efectuat lucrările respective este bun de plată. Astfel, în baza unei note de constatare, i se va majora impozitul pentru imobilul respectiv. Supraimpozitarea poate fi revocată numai ca urmare a ieșirii imobilului respectiv din categoria celor neîngrijite.

Fac excepție de la supraimpozitare clădirile neîngrijite pentru care proprietarii dețin autorizație de construire valabilă, în vederea construirii, renovării sau demolării și au anunțat la Inspectoratul de Stat în Construcții și la primărie, începerea lucrărilor.

Impozite de cinci ori mai mari

Criteriile de încadrarea a clădirilor neîngrijite se referă la degradări minore, degradări medii și degradări majore ale acoperișului, fațadelor, zugrăvelii exterioare, tâmplăriei, pereților, elementelor decorative, dar și împrejmuire. În ce privește terenurile, acestea pot fi întreținute, neîntreținute, fără deșeuri sau cu deșeuri.

Degradările minore ale clădirilor sunt cele asupra cărora nu trebuie intervenit imediat și sunt suficiente reparațiile la diferite elemente sau locuri. Degradările medii sunt cele care trebuie îndepărtate cât mai curând, caracterul arhitectural al clădirii fiind afectat parțial. Degradările majore însă sunt grave, trebuie remediate imediat, pentru a evita degradarea continuă. Caracterul arhitectural al clădirii este în pericol de a se pierde și/sau este distrus în mod intenționat.

În urma evaluării, se va face un punctaj procentual, care va impune categoriile de supraimpozitare. Clădirile care vor avea punctajul procentual cuprins între 30 și 59,99 la sută, vor fi supraimpozitate cu 300 la sută, cele cu punctajul între 60 și 79,99 la sută vor fi supraimpozitate cu 400 la sută, iar cele cu punctaje între 80 și 100 la sută vor avea un impozit de cinci ori mai mare.

La fel se procedează și în cazul terenurilor neîntreținute și deșeuri, existând doar două categorii de supra-impozitare, cu 300 și 500 la sută. Practic, proprietarii terenurilor neîngrijite și pline de gunoaie vor plăti de cinci ori mai mult până acum.

Rămâne de văzut ce vor face proprie-tarii imobilelor vechi din Peninsulă care le-au luat prin diferite tertipuri imobiliare, le țin să se degradeze, pentru ca apoi să le demoleze și să-și construiască ce vor ei, sau acei proprietari de terenuri care au investit masiv, așteaptă momentul potrivit să înceapă o construcție, dar nu sunt dispuși să cheltuiască bani pentru a face un gard ca lumea și a aduna bălăriile și gunoaiele de pe proprietatea lor.

Comentează știrea

Popescu
29 decembrie 2015
Patroni infecti

Dar cladirile si spatiile unde functioneaza diferite firme, buticuri si care nu sunt nici varuite sau vopsite pe dinafara, la strada chiar, pe bulevarde, pe astea nu le vede nimeni cat sunt de mizerabile si urate ?

Daniel
29 decembrie 2015
Smecherii comuniste

Timp de 25 de ani au dat inapoi casele nationalizate numai la apropiatii lui Mazare, Constantinescu ,Strutinsky etc .(.. constantenii ii stiu pe toti) iar ceilalti propietari au trebuit sa cheltuiasca averi cu avocatii in justitie pentru a le lua inapoi, timp in care PRIMARIA a bagat chiriasi , tzigani, care au distrus total casele si asa marcate de timp. Acum banditii de la Primarie sau gandit sa mai faca o nationalizare prin imunerea unor impozite oneroase si foarte subiective, De ce nu da Primaria credite avantajoase propitarilor sa le refaca si dupa aceea sa primeasca creditul inapoi, Dar comunistozi sau obijnuit cu Japca.

sibnet
29 decembrie 2015
Extra lucru la domiciliu

Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: [email protected]

Constantean
29 decembrie 2015
Pe banii cui ?

Renovare cu un salariu minim pe economie ? De ce nu accesați fonduri europene pentru anveloparea locuințelor ? Vă mascați incopetenta cu taxe !!!

constantean
29 decembrie 2015
Foarte bine!

Era Timpul, multe gunoaie pe unde te uiți vezi șobolani.Chiar așa domnilor propietatii -Cine sa va facă curățenie? ? ..BRAVO PROIECTULUI !

Octavian
29 decembrie 2015
Oferta incredibila!

Te vei convinge foarte rapid ca tocmai ai gasit ceva exceptional! Foarte multi oameni au vazut ca merita si te asteptam si pe tine sa castigi bani intr-o colaborare care iti ofera sansa speciala de a-ti asigura intr-un mod foarte convenabil viitorul. Pentru mai multe informatii, trimiteti textul" Info" la adresa de email: [email protected]

Andrei
30 decembrie 2015
Terenuri Tomis Plus

Dar ce se poate face cu terenurile din zona Tomis Plus unde constructorii depoziteaza pamantul si molozul pe terenurile din vecinatate. Sunt sute de basculante aruncate aiurea si proprietarii terenurilor sunt obligati pe banii lor sa le curete.

Vox Dei
4 ianuarie 2016

faci plangere la garda de mediu , pui o camera , inregistrezi masinile care aduc pamantul si dai tot la politie . anunti inspectoratul de stat in constructii si ca sa vina mai repede poti sa le spui si acest adevar : mare parte din cartierul pe care tomix plus il consrtruieste in ovidiu este cladit pe teren FURAT din ghiol - sute camioane su aduz molozul din T+ si l-au varsat in ghiol

Răspuns la: Terenuri Tomis Plus
Adăugat de : Andrei, 30 decembrie 2015
Dar ce se poate face cu terenurile din zona Tomis Plus unde constructorii depoziteaza pamantul si molozul pe terenurile din vecinatate. Sunt sute de...
Constantean
4 ianuarie 2016
Cladire cu risc de prabusire

Pe str. G-ral Manu nr. 51 o cladire, proprietara fiind Comunitatea Elena "Elpis" Constanta cu sediul pe strada Aristide Karatzali nr. 16 Constanta, prezinta un risc major de prabusire. Cine intervine?

gheorghe
5 ianuarie 2016
case degradate

majoritatea sunt case retrocedate, duap 10 ani de procese ,bani ,nervi,decese dintre mostenitori , statul,si primariile au dat inapoi cateva proprietati, toate degradate ,pentru ca le-au exploatat fara sa le intretina timp de 49+20 ani ,si acum au pretentia sa le repare proprietarii retrocedati,bine ,dar nu trebuia primaria sa le aduca la starea initiala din momentul confiscarii anul 1950 si apoi sa le retrocedeze?dar cladiri degradate de conductele radet apa canal si canalizari sparte ale municipalitatii nu ati vazut in Constanta ??sa va dau cateva adrese prin centru .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5425 secunde