VREMEA SE VA SCHIMBA RADICAL ÎN URMĂTORII ANI. Ce spun experții

494
VREMEA SE VA SCHIMBA RADICAL ÎN URMĂTORII ANI. Ce spun experții - img-1534674063.jpg

Articole recomandate

Încălzirea globală devine o problemă din ce în ce mai stringentă pentru omenire, iar mărturie stau evenimentele climatice recente, de la alternările extreme între cald și frig până la valurile de căldură care au cuprins planeta de la nord la sud, de la est la vest.


Conform unui studiu recent, aceste manifestări climatice ciudate vor continua cel puțin până în 2022, iar verile care vor urma vor fi cele mai călduroase din istorie, scrie adevarul.ro.

"Perioada care va urma va fi definită de temperaturile intense, pe alocuri chiar extreme", spune studiul publicat în Jurnalul Naturii, din Marea Britanie. Conform acestuia, există șanse de 58% ca temperaturile să fie neobișnuit de mari și șanse de 69% ca oceanele planetei să fie mai calde decât de obicei. În plus, în ultimii patru ani s-au înregistrat temperaturi record, mai mari decât oricare altele înregistrate în istorie. Acest lucru ar trebui să dea de gândit serios celor care încă aduc argumente împotriva fenomenului de încălzire globală. 

Schimbarea climei este cauzată de om, spune același studiu, de gazele de seră emise în urma arderii combustibililor fosili precum cărbunii, petrolul sau benzina, însă aceste lucruri erau deja cunoscute de ani buni. Dacă prognoza publicată în studiu face referire la o perioadă de patru ani, 2018-2022, în care planeta va suferi schimbări climatice majore, ce va fi după nu se știe încă. Florian Sevellec, liderul cercetătorilor care au realizat studiul, evită să se pronunțe referitor la viitorul mai îndepărtat, însă semnele timpurii nu sunt chiar optimiste. "Momentan, ce va fi după 2022 nu este prea clar", a declarat acesta, pentru Deutsche Welle.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6766 secunde