VREME INSTABILĂ, PLOI TORENȚIALE, VIJELII ȘI DESCĂRCĂRI ELECTRICE, LA CONSTANȚA

1316
VREME INSTABILĂ, PLOI TORENȚIALE, VIJELII ȘI DESCĂRCĂRI ELECTRICE, LA CONSTANȚA - codgalbenfurtuna-1494659996.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de sâmbătă dimineața și până duminică seara, în majoritatea regiunilor.


Potrivit prognozei, în intervalul 13 mai, ora 10:00 - 14 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.


Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai). 


În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 15 — 20 l/mp și izolat 40 — 50 l/mp.


ANM precizează că, în vestul, nordul și centrul țării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.


La Constanța, furtunile se vor semnala mai ales în cursul după-amiezii de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică. Vestea bună este că, deși va fi vreme instabilă, temperaturile vor fi foarte ridicate, cu valori termice cuprinse între 15 și 23 de grade.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5439 secunde