Vreme instabilă în țară, cu ploi și vânt puternic

Joi, 13 Mai 2021, 09:01
269
Joi temperaturile scad și avem vreme instabilă. În jumătatea vestică, la munte și, local, în rest, vin averse cu tunete și fulgere și se pot strânge cantități mari de apă, iar vântul are intensificări în vest, în est și în zona montană.


În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme schimbătoare. Vor fi perioade cu soare, dar, trecător, în special în zona litoralului, apar averse însoțite de descărcări electrice.


În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o situație similară. Din când în când vor fi înnorări, iar mai ales în regiunile deluroase o să vină averse cu tunete și fulgere. Vântul are intensificări, iar temperaturile scad puțin față de miercuri.


În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina prindem momente însorite, dar vor fi și perioade în care o să plouă. Îndeosebi în zona montană apar averse torențiale și se pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru patrat.


În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem atmosferă închisă și instabilă. Pe aici vin averse cu tunete și fulgere, e posibil să cadă și grindina, iar maximele pierd 9...10 grade față de ziua trecută.


Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice, pe unde găsim înnorări persistente, averse zgomotoase, grindină și se pot acumula peste 25 de litri de apă pe metru patrat. Vântul se întețește și se face mai răcoare decât miercuri.


Și în Transilvania se anunță o zi mohorâtă, cu înnorări și ploi destul de consistente. Se răcorește simțitor, iar la amiază vor fi cu 8...9 grade mai puțin decât miercuri.


În Oltenia avem atmosferă instabilă. Ne așteptăm la averse însoțite de descărcări electrice, căderi de grindina și intensificări ale vântului, iar în zona montană se pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru patrat.


O situație similară găsim și în ținuturile sudice. Va fi vreme instabilă, cu perioade cu soare, dar și cu averse zgomotoase. Temperaturile scad față de ziua trecută, iar în Lunca Dunării maximele se opresc la 23 de grade.
Pagina a fost generata in 0.294 secunde