Vreme instabilă, dar deosebit de caldă, astăzi

236
Vreme instabilă, dar deosebit de caldă, astăzi - vreme-1460569603.jpg

Articole de la același autor

În ciuda temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile, un val de instabilitate atmosferică ajunge deasupra țării noastre. Meteorologii anunță ploi și ceva furtuni.


Administrația Națională de Meteorologie a emis încă de ieri o informare de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă începând de astăzi, de la ora 12, și până mâine, în jurul orei 18. Astfel, în cursul zilei de astăzi, precum și la noapte, în cea mai mare parte a țării, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, local, 15 - 20 de litri pe metru pătrat și, izolat, mai ales în zonele montane și deluroase, între 40 și 50 de litri pe metru pătrat.


Vineri, pe 15 aprilie, ploile se vor restrânge treptat către estul țării și, izolat, se vor mai depăși 20 de litri pe metru pătrat. La munte, trecător, vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. În centru, sud și est se vor depăși, local, viteze de 50 - 60 de kilometri pe oră, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 de km pe oră.


Astăzi, la Constanța, cerul este preponderent înnorat, dar maxima termică va atinge 24 de grade Celsius. Vântul suflă cu unele intensificări, dinspre sud-vest. Peste noapte, sunt așteptate ploi, însoțite de furtuni și descărcări electrice. Mâine, va fi mai mult senin, dar ceva mai răcoare, cu valori termice cuprinse între 9 și 19 grade. În week-end, se anunță din nou vreme însorită și temperaturi ridicate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5902 secunde