VREME DIN CE ÎN CE MAI REA! Peste 20.000 de polițiști, pompieri și jandarmi, pregătiți să intervină

Duminică, 29 Octombrie 2017, 15:57
243
Ministerul Afacerilor Interne anunță că, la nivel național, peste 20.000 de angajați aflați în serviciu - polițiști, pompieri și jandarmi - sunt pregătiți să intervină cu aproximativ 9.000 de mijloace tehnice de intervenție, în contextul avertizărilor/atenționărilor meteo de vreme nefavorabilă.


Potrivit unui comunicat al MAI remis duminică, resursele aflate în teren pot fi suplimentate, în funcție de situație, cu peste 15.000 de angajați și aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de intervenție.

MAI mai anunță că Drumul Județean 186 Cavnic-Budești, din județul Maramureș, este blocat din cauza unor copaci căzuți pe partea carosabilă, acționându-se în aceste momente pentru deblocarea circulației rutiere pe această arteră.

De asemenea, pe DN 18 se circulă în condiții de iarnă. Se acționează cu utilaje de la Drumurile Naționale și cu echipaje de la poliția rutieră pentru verificarea echipării corespunzătoare a vehiculelor pentru circulația în condiții de iarnă.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum în zonele montane fără anvelope de iarnă și să respecte indicațiile poliției rutiere.

De asemenea, polițiștii atenționează că, pe măsură ce anumite segmente de drum vor reprezenta risc pentru circulația rutieră, acestea vor fi închise și se vor anunța rute alternative. Toate aceste decizii vor fi comunicate prin platforma Infotrafic a Poliției Române.


Pagina a fost generata in 0.2881 secunde