Hotelierii și agențiile de turism trag un semnal de alarmă

"Vrem specialiști la conducerea Ministerului Turismului!"

230
1
Hotelierii, agențiile de turism și investitorii din industria ospitalieră susțin că situația actuală din turism nu este deloc bună și că, în ciuda faptului că există, în sfârșit, un Minister al Turismului, acesta nu a realizat nimic în ultimele luni. 


Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultură (ANTREC) și Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), organizații reprezentative în industria turismului, solicită partidelor politice, Parlamentului României și Președinției numirea unor specialiști din turism la conducerea Ministerului Turismului. 


"Susținem cu tărie ca funcțiile de conducere din Ministerul Turismului, ministru și secretar de stat, să fie deținute de specialiști din turism, întrucât este nevoie de expertiză în domeniu, care să ne permită să facem progrese reale, pe fiecare zonă a industriei noastre. Nu putem avea permanent la conducerea instituției care administrează turismul numai persoane fără legătură cu domeniul", sunt de părere reprezentanții organizațiilor din domeniu. 


"Suntem într-un moment critic!"


Potrivit acestora, "suntem într-un moment critic în turism, cu impact negativ asupra evoluției acestuia". 


"Niciun act normativ nu a fost aprobat în ultimele șase luni. Cel referitor la acordarea voucherelor de vacanță și angajaților din sistemul public nu este aprobat, Legea Turismului nu a intrat în dezbatere, propunerile ANAT referitoare la garantarea pachetelor turistice nu s-au concretizat într-un act normativ. Promovarea turistică a României în străinătate este palidă, lucru vizibil și în statistici. Birourile de turism din străinătate au fost desființate cu motivații de natură personală și fără a fi pus imediat ceva în loc. Toate eforturile de promovare depuse de cei care reprezentau România în străinătate se vor risipi, fondurile alocate pentru promovarea externă, chiar așa puține, vor fi cheltuite în zadar. Sunt doar câteva dintre nerealizările ultimelor șase luni, pe care vi le amintim, ca un semnal de alarmă. Turismul are potențial să contribuie cu mai mult de 2 la sută la PIB-ul României, trebuie doar să fie considerat o prioritate a economiei naționale și tratat ca atare, cu maximă responsabilitate", se precizează în scrisoarea semnată de președintele ANAT, dr. Alin Burcea, președintele OPTBR, Nicu Rădulescu, președintele executiv ANTREC, Gabriel Zamfir, și președintele FIHT, Călin Ilie.


Aceștia consideră că, având în vederea experiența în acest domeniu, ar trebui să fie consultați în cazul nominalizărilor pentru posturile de conducere din Ministerul Turismului, "dacă se dorește cu adevărat turism în România!". 


Comentează știrea

Cezar
20 iunie 2017
La pastele cailor

Unde in tara asta sunt numiti oameni cu adevarat pregatiti in functiile de conducere?!!! Nu vedeti ca mult ravnita economie de piata este de fapt ceva imposibil intr-o tara cu grave sechele staliniste?Cum sa fii ca alte tari din jurul tau,cand absolut toate domeniile de activitate sunt supuse unor cretini ajunsi pe scaune nemeritate doar pentru ca sunt propulsati politic? Pana si in vremea asasinatului Ceausescu,biroul de partid era ceva,specialistii avand totusi in cuvant de spus. Acum, totul este neocomunistoido-fascist,e ceva uluitor de antiromanesc.Turism fara bucatari buni si deci bine platiti,fara ospatari politicosi si motivati de patroni,nu de ciubucuri mici sau cum pica daca pica,igiena,fara siguranta turistilor si localnicilor deopotriva,cu preturi decente,nu comparabile cu locurile unde totul este excellent sau aproape,ei bine,nu se poate.

Pagina a fost generata in 0.4726 secunde