Vrei să închiriezi plajă în Mamaia? Iată ce sectoare sunt disponibile

Vineri, 12 Aprilie 2013
7908
Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea - Litoral" a făcut publice sectoarele de plajă pe care le va închiria la vară. Este vorba despre 204 sectoare de-a lungul întregului litoral, în toate stațiunile. Cele mai multe sunt în Mamaia, Năvodari și Vama Veche, dar este câte un sector și în Agigea, 23 August, Cap Aurora și Venus. 

Atribuirea contractelor de închiriere se face numai prin licitație publică. Agenții economici care doresc să închirieze o plajă trebuie să își cumpere caietul de sarcini de la sediul Administrației Bazinale de Apă "Dobrogea - Litoral" - Biroul Meca-nism Economic și Sinteze Economice, de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 127. Prețul unui caiet de sarcini este de 250 lei (TVA inclus).

În Năvodari sunt disponibile 25 de sectoare de plajă, atât în dreptul unor tabere particulare, cât și în dreptul Taberei de Copii, Hotelului Arcadia, Campingului S, Campingului Marina Surf, Campingului pescăresc, în dreptul mai multor zone rezidențiale și al Complexului Phoenicia. Anul trecut, o mare parte din plaja din Năvodari a rămas neînchiriată, neexistând doritori să investească în porțiunile respective.

Mamaia, scoasă la mezat

Bătălia cea mare se va da, ca și anul trecut, pe plajele din Mamaia. Aici ABADL scoate la licitație 89 de sectoare de la un capăt la altul al stațiunii. Cele mai multe au funcția de divertisment/recreere și sunt suprafețe destul de mici, de 2.000 - 3.000 de metri pătrați. Cea mai mare porțiune de plajă propusă spre închiriere este cea din dreptul Clubului Enigma și al Campingului Turist, cu o deschidere de 145,4 metri liniari și o suprafață de 14.346 de metri pătrați. Foarte mari sunt și sectoarele din dreptul unui ansamblu rezidențial (10.433 metri pătrați), din dreptul Hotelului Flora (9.534 mp) și din dreptul Hotelului Rex (6.363 mp).

În rest, sunt de închiriat porțiuni de nisip în unele dintre cele mai aglomerate și râvnite zone ale Mamaiei. În nord, este disponibilă plaja din dreptul Clubului Ego, din dreptul Terasei Crazy, din dreptul Terasei Ipanera, Clubului Enigma și Clubului Kudos. Urmează plajele din dreptul unor hoteluri importante, precum Savoy, Ambasador, Lido, Amira, Jupiter și Junona, Pelican, Palas, Olt, Mercurs, Minerva. Cu siguranță foarte disputate vor fi și plajele din dreptul Clubului La Cucaracha, Hotelurilor Riviera, Iaki, Palm Beach, Tomis, dar mai ales cele din centrul stațiunii, în zona Cazino.

Sectoare mai puține în sud

În Constanța, oferta include 13 sectoare de plajă, de-a lungul falezei, atât în nord, cât și în sud, la Plaja Modern. În Eforie Nord, Eforie Sud și în cordonul dintre cele două stațiuni se scot la licitație 33 de sectoare. La Tuzla se închiriază trei sectoare, la Olimp șase, la Jupiter trei și la Mangalia patru. În Vama Veche agenții economici au de ales din 21 de sectoare. Prețurile, pentru toate stațiunile, diferă în funcție de zonă. Acestea se regăsesc în caietul de sarcini și pleacă de la 1 leu pe metru pătrat putând să ajungă și la 13 - 15 lei.

O săptămână pentru a depune ofertele

Ofertele pentru licitație, în limba română, se vor depune la secretariatul ABADL. Data limită de depunere a ofertelor este vineri, 19 aprilie 2013, la ora 16,00. Deschiderea ofertelor va avea loc tot la sediul ABADL. Potrivit legii, la licitație pot participa operatori economici care administrează structuri de primire turistice, proprietari ori administratori de ansambluri rezidențiale care desfășoară activități de turism, operatori economici care desfășoară activități de divertisment, agrement și/sau sportive sau autorități ale administrației publice locale care pot încheia contracte de închiriere cu titularul dreptului de administrare a plajelor pentru perioada unuia sau mai multor sezoane estivale. Mai multe persoane juridice au dreptul de a se asocia cu scopul de a depune oferta comună, fără a fi obligate să își legalizeze din punct de vedere formal asocierea. Câștigătorii licitației nu au voie să subînchirieze ulterior sectorul contractat. Potrivit reprezentanților ABADL, în ultimii ani, niciun agent economic nu a reziliat contractul de închiriere, sub vreun motiv.

Lista cu sectoarele de plajă poate fi consultată pe website-ul oficial al instituției, www.rowater.ro, pagina Administrației Bazinale de Apă "Dobrogea-Litoral", secțiunea Licitații.

Pagina a fost generata in 0.266 secunde