Vrei să aplici pentru un credit în 2020? Află de ce aspecte este important să ții cont!

237
Vrei să aplici pentru un credit în 2020? Află de ce aspecte este important să ții cont! - art2-1598556092.jpg

Articole recomandate

Consumatorii care sunt interesați de accesarea unor credite rapide de la instituțiile financiar-nebancare ori împrumuturi de la bănci trebuie să se informeze foarte bine înainte de a decide asupra unui tip de produs. Este esențial ca românii să acționeze calculat și responsabil, numai în baza nevoilor urgente pe care le au, mai ales având în vedere situația financiar-economică negativă generată de pandemia de Coronavirus ce a afectat întreaga lume.

Din experiența proprie, pot oferi câteva sfaturi prețioase în acest sens persoanelor care studiază ofertele de pe piață.

Care sunt motivele pentru care accesez un împrumut?

Unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut, înainte de a solicita sprijinul instituțiilor financiar nebancare sau bancare a fost acela de a-mi stabili prioritățile. Am pus pe foaie cele mai importante motive pentru care am nevoie de un credit, iar astfel am putut decide dacă este o alegere bună pentru mine. De exemplu, împrumuturile sunt potrivite pentru investiții în imobiliare, pentru tratamente necesare pentru sănătate ori pentru cheltuielile urgente, neprevăzute, pentru care oamenii nu mai dispun de suficienți bani din veniturile pe care le au.

S-au modificat condițiile de acordare a împrumuturilor?

Răspunsul este unul pozitiv atunci când vine vorba despre creditele bancare. Majoritatea instituțiilor bancare au ales să acorde împrumuturi selectiv, în functie de starea financiară a clienților. De exemplu, dacă aș lucra în domeniul Horeca, un domeniu puternic afectat de pandemia de Coronavirus, cel mai probabil nu aș putea obține în 2020 un credit pentru achiziționarea unei case. În schimb, am descoperit că am la îndemână posibilitatea de a obține împrumuturi rapide de la instituțiile financiar-nebancare (IFN-uri). Aceste produse sunt excelente pentru diverse cheltuieli in perioada Covid 19, dar sunt caracterizate de dobânzi mai mari față de cele practicate de bănci.

Creditare responsabilă – factori care stimulează obținerea de credite

Un alt aspect pe care l-am luat în considerare în ceea ce privește obținerea unui credit este referitor la educația financiară. Am consultat principalele surse oficiale, care conțin date despre situația economică din România, am citit despre domeniile pentru care instituțiile financiar bancare sau nebancare acordă împrumuturi mai ușor, dar și care sunt avantajele și dezavantajele de care aș avea parte dacă aș accesa un credit. Datorită tuturor campaniilor de responsabilizare financiară, am înțeles cât de important este să împrumut o sumă de bani doar dacă am nevoie cu adevărat de ea!

Cum trebuie să procedezi dacă vrei să aplici pentru un credit rapid în 2020?

Nu în ultimul rând, am analizat foarte bine ofertele pe care le am dispoziție în privința creditelor rapide. Am pus în balanță perioadele pentru care pot obține diferite împrumuturi, valorile minime și maxime pe care le pot accesa, precum și dobânzile aferente. Mai mult, am citit condițiile de eligibilitate, dar și informațiile aferente despre perioada de rambursare, pentru a mă asigura că totul este în regulă.

Recomandat este ca toți românii interesați de accesarea unor împrumuturi, indiferent de natura acestora, să aibă o educație financiară minimă, înainte de a lua o decizie. Creditele sunt produse care vin la pachet și cu numeroase condiții stricte, care trebuie îndeplinite, motiv pentru care trebuie accesate numai de persoanele care au garanția că le pot returna!




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Mai 2020
Stire din Economie : Evoluții financiar-bancare
Pagina a fost generata in 0.5548 secunde