Voucherele de vacanță, colac de salvare pentru turism

150
Voucherele de vacanță, colac de salvare pentru turism - vouchere-1592839188.jpg

Articole de la același autor

Voucherele de vacanță ar putea reprezenta un colac de salvare pentru turism, dar și pentru companii. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, încurajează astfel angajatorii să ofere vouchere de vacanță.

Statisticile arată că, în ultimii ani, voucherele de vacanță, acordate atât personalului din sectorul public, cât și celui din sectorul privat, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern, au produs un impact pozitiv din punct de vedere economic și social. În acest sens, autoritățile demarează o campanie de informare, prin intermediul căreia încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanță salariaților.

"Voucherele de vacanță sunt soluția optimă pentru a susține refacerea capacității de muncă a întregii echipe. În sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajaților care au contract individual de muncă, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a șase salarii minim brute, garantate pe țară. Voucherele de vacanță primite de salariați pot fi folosite pentru achiziționarea serviciilor de cazare, iar, în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi incluse și alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear", precizează reprezentanții Direcției Generale de Turism.

Printre avantajele angajatorilor care acordă vouchere de vacanță se numără 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.380 de lei pe angajat, pe an fiscal și scutirea de contribuția obligatorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. Voucherele de vacanță sunt, de asemenea, scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat. Pentru 2020, voucherele de vacanță pot fi acordate exclusiv pe suport electronic. Reamintim că valabilitatea voucherelor de vacanță emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, a fost prelungită până la data de 31 mai 2021.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1793 secunde