Mai multe ştiri online:
Primarul Florin Chelaru:

"Vom deveni o stațiune cel puțin comparabilă cu Mamaia"

Ştire online publicată Vineri, 29 Iulie 2016. Autor: Cosmin ZAPOROJAN
Năvodariul se poate mândri, din această vară, cu cea mai nouă și cochetă promenadă de pe litoralul românesc. Vorbim de peste 4 kilometri de faleză construită din granit, dotată cu zece foișoare de observație care vor permite fotografierea peisajului Mării Negre, două ronduri prevăzute cu fântâni arteziene, sute de bănci, jardiniere și stâlpi de iluminat.


Faleza este menită să întoarcă orașul cu fața spre mare și să contribuie la schimbarea profilului Năvodariului în stațiune turistică. „Vrem să schimbăm imaginea Năvodariul de oraș industrial, vrem să dezvoltăm turismul. Turismul este o necesitate, este și păcat să nu folosim resursele pe care le avem: plaja și marea. Avem nevoie să definim Năvodariul ca oraș turistic. Îmi doresc ca în scurt timp să devenim o stațiune cel puțin comparabilă cu Mamaia, dacă nu și mai mult”, a declarat primarul Florin Chelaru. 


În paralel cu realizarea promenadei s-a lucrat intens și la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care va integra toate elementele arhitecturale și urbanistice într-un tot unitar. Astfel, întreaga zonă de litoral a Năvodariului va avea o arhitectură meditareană. „În momentul în care vom da drumul la PUZ-ul de pe litoral vom cunoaște o adevărată explozie turistică și imobiliară. Am vorbit deja cu arhitectul șef și vom avea o anumită arhitectură și o anumită paletă de culori. Nu va construi fiecare cum vrea, ci va trebui să respecte anumite condiții impuse de noi. Lucrurile vor fi gândite cum trebuie”, a mai adăugat primarul Florin Chelaru.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8021 secunde