Vom avea o primăvară caldă. Află aici prognoza pentru lunile martie, aprilie și mai

290
Vom avea o primăvară caldă. Află aici prognoza pentru lunile martie, aprilie și mai - ase-1361538137.jpg
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii lunare și a precipitațiilor pentru perioada martie - mai. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.


Astfel, în luna martie, regimul termic mediu diurn al aerului va înregistra valori apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând nord-vestul și nordul țării, unde local valorile termice pot fi sub mediile multianuale.
Cantitățile lunare de precipitații pot prezenta valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând sud-estul țării unde acestea pot fi apropiate de normele climatologice.


În aprilie, temperaturile medii lunare ale aerului vor înregistra în general valori apropiate de mediile multianuale local în sud-estul, sudul și vestul țării, iar în restul teritoriului valorile termice se vor situa sub normele climatologice. Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general peste normele climatologice în majoritatea regiunilor țării, iar în zonele de câmpie din sudul și estul țării vor fi posibile cantități apropiate de mediile multianuale.


În luna mai, vom avea, de asemenea, temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, doar în nord, centru și estul țării este posibil să fie ceva mai mici. Va ploua în cantități normale, fără perioade de secetă sau precipitații abundente. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Februarie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Miercuri, 20 Februarie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Marţi, 19 Februarie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Marţi, 19 Februarie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3168 secunde