Voluntariatul, la mare cinste printre tinerii din Corbu!

534
Voluntariatul, la mare cinste printre tinerii din Corbu! - voluntaricorbu-1623088087.jpg

Articole de la același autor

În perioada mai 2020 - aprilie 2021, Asociația Centrul Cultural Corbu a derulat proiectul de solidaritate socială „Concentric”, cofinanțat de Corpul european de solidaritate al Uniunii Europene. „Principala provocare a fost să producem o schimbare la nivelul percepției asupra voluntarului și voluntariatului, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în activități de voluntariat în comuna Corbu. În cadrul proiectului, am urmărit promovarea activităților de educație nonformală, prin care să dezvoltăm valorile solidarității, ale unei societăți echitabile, bazate pe pluralism, nediscriminare, toleranță, solidaritate și egalitate. Prin inițierea tinerilor în voluntariat, ne dorim ca tinerii să aducă o contribuție semnificativă la viața societății și să dea dovadă de solidaritate, cooperare și înțelegere reciprocă”, au afirmat reprezentanții asociației din localitatea constănțeană Corbu.

Astfel, în cadrul proiectului, o echipă formată din cinci tineri voluntari din Corbu au reușit, pe parcursul celor 12 luni de derulare, să atragă în activitățile lor, tot ca voluntari, alți 30 de tineri. „Cu ajutorul acestora a fost desfășurată o serie de activități și evenimente în comunitate: sesiuni de informare, cursuri pentru voluntari, activități culturale, evenimente publice, activități în timpul liber, activități sportive, ecologizare, team-building și altele”, au mai afirmat reprezentanții organizației non-profit. Dintre activitățile desfășurate cu sprijinul voluntarilor, se impun a fi menționate „Poezie la Cișmea”, ecologizarea Parcului Cișmea din localitate, oferirea de cadouri de sărbători, organizarea unui concurs culinar etc.

„Pe lângă beneficiul adus de toate aceste activități, ne bucurăm să constatăm că generația tânără este foarte deschisă la astfel de acțiuni și, prin îndrumare și exercițiu, pot dezvolta voluntariatul și acțiunile civice, pe cont propriu”, au mai afirmat reprezentanții Asociației Centrul Cultural Corbu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0711 secunde