Vocea lor contează! Tinerii învață cum să se facă auziți

283
Vocea lor contează! Tinerii învață cum să se facă auziți - vocealorconteaza-1550415459.jpg

Articole de la același autor

În contextul unui an politic foarte important pentru România, cu alegerile europarlamentare și prezidențiale în prim plan, se evidențiază nevoia în rândul tinerilor, de a cunoaște și de a înțelege rolul și importanța participării lor active la viața democratică a societății. Studiile ne arată că, în ultimii ani, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani sunt principalii absenți la scrutinele europene, manifestându-și neîncrederea în partide și candidați. 


Tocmai pornind de la această situație, Asociația Youth Vision Constanța coordonează, alături de șapte țări partenere (Franța, Grecia, Italia, Macedonia, Bulgaria, Portugalia și Spania), proiectul "Democracy Builders - Tools & Skills for Participatory Democracy", proiect în cadrul programului Erasmus+, menit să găsească răspunsuri și soluții la o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe state membre UE - lipsa participării și implicării tinerilor în procesul democratic de votare. Organizația TSD Constanța este și de data aceasta partener local în proiect.


Astfel, în perioada 20 - 28 mai 2019, la Constanța, 24 de tineri din cele opt țări partenere în proiect vor participa la seminarii dedicate îmbunătățirii cunoștințelor legate de Uniunea Europeană (atribuțiile și rolul instituțiilor europene, procesul legislativ european), precum și consolidarea capacității instituționale și încurajarea participării democratice și civice a tinerilor în viața societății. Participanții vor avea prilejul de a se întâlnii la dezbateri realizate cu reprezentanții municipalității, deputați, senatori, candidați la europarlamentare, organizații de tineret, cadre universitare, etc și vor discuta despre rolul cetățeanului european, problematica neimplicării tinerilor în viața comunității și cauzele care duc la dezinteresul lor pentru procesul electoral. 


De asemenea, la începutul lunii septembrie, 40 de tineri din cele opt țări implicate în proiectul "Democracy Builders - Tools & Skills for Participatory Democracy" vor participa la un schimb de experiență la Strasbourg, sediul Parlamentului European, unde își vor consolida ideile și percepția asupra politicilor europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1348 secunde