Vlad Voiculescu, noi acuzații grave pe Facebook la adresa ministrului Bodog

257
Vlad Voiculescu, noi acuzații grave pe Facebook la adresa ministrului Bodog - d8f58034dd7be6e877cc1ffa6f92501b-1515484619.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu prezintă un proiect al legii transplantului postat pe site-ul Ministerului Sănătății, potrivit căruia decizia privind beneficiarul unui organ prelevat revine șefului echipei medicale care realizează transplantul, Voiculescu remarcând că prin această inițiativă ministrul Bodog nu doar că nu ia nicio măsură împotriva abuzurilor de tipul celor făcute de medicul Mihai Lucan, ci "face exact pe dos".

Proiectul legii privind transplantul uman se regăsește la rubrica "Acte normative în transparență" de pe site-ul Ministerului Sănătății și a fost afișat din 6 octombrie 2017.

"În timp ce o țară întreagă este oripilată de fărădelegile domnului Lucan, de modul în care viața pacienților depindea de toanele și de pofta de îmbogățire a acestuia, domnul Bodog, ministrul Sănătății de mai bine de 12 luni, nu doar că nu ia nicio măsură pentru a opri abuzurile și crimele... dar face exact pe dos! Conform noii propuneri de Lege privind transplantul uman propusă de echipa domnului Bodog și de echipa Zota-Deac de la ANT, FĂRĂDELEGEA DEVINE LEGE!!!", scrie Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook.

El atrage atenția asupra articolului 57, alineatul 2 al proiectului de lege, potrivit căruia "alegerea receptorului aparține șefului echipei chirurgicale care efectuează procedura de transplant uman, după consultarea cu ceilalți specialiști implicați".

Concluzia fostului ministru al Sănătății este că "alocarea devine în mod legal privilegiul șefului echipei chirurgicale… care va avea, de data asta cu legea în mână, drept de viață și de moarte asupra pacienților săi, fără să fie ținut de absolut nicio regulă".

El prezintă cum se face alocarea organelor pentur transplant "în lumea civilizată", dând exemplul Eurotransplant, prezentată ca "organizația internațională în care România a fost invitată în repetate rânduri, invitație refuzată de tot atâtea ori de șefii transplantului de la noi".





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5138 secunde