Viorel Ștefan: "De anul viitor rămân doar două contribuții: CAS și CASS"

271
Viorel Ștefan:

Articole recomandate

Începând cu anul viitor vor exista doar două contribuții, respectiv CAS și CASS, care vor fi trecute în sarcina exclusivă a angajatului, a declarat ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.


De la 1 ianuarie 2018 contribuțiile sociale vor fi de 35%, reduse de la 39,25% și vor fi datorate exclusiv de angajat. 


"Modificăm sarcina fiscală a obligațiilor privind contribuțiile sociale obligatorii datorate de angajat și angajator, în sensul preluării în totalitate de către angajat. De asemenea, se va modifica modul de stabilire a CAS și CASS în cazul persoanelor fizice care desfășoară activități independente. Respectiv CAS-ul se va plăti fie la bugetul asigurărilor sociale de stat, fie la fondurile de pensii private, baza de calcul fiind cel puțin egală salariului minim pe economie. CASS-ul se va plăti la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de numărul de activități desfășurate", a declarat, pentru Capital, ministrul Finanțelor. 


Astăzi, baza lunară de calcul nu poate fi mai mică decât echivalentul reprezentând 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, în vigoare în anul pentru care se efectuează definitivarea contribuției,mai mare decât echivalentul de cinci ori acest câștig.


De asemenea, angajatorul nu va mai datora nimic la stat pentru angajat, însă va reține la sursă obligațiile angajatorului și le va vira la bugetul de stat. O ultimă modificare anunțată este cea referitoare la eliminarea a patru contribuții, inclusiv cea de șomaj, tot de la 1 ianuarie 2018.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5371 secunde