Violență în școli. "Sunt profesori care nu au nicio reacție!"

486
1
Violență  în școli.

Articole de la același autor

Părinții din toată țara au reacționat în privința evenimentelor petrecute în ultimele zile și spun că în școli există o "delăsare inadmisibilă" față de siguranța elevilor. Mai mult decât atât, aceștia sunt de părere că nu se iau măsuri la nivelul unităților școlare, administrației locale sau centrale.

"În școli sunt multe lucruri care nu se respectă și nu se acționează. În unitățile școlare există o stare de delăsare inadmisibilă. Sunt profesori care trec pe holurile școlilor și văd elevii care se înjură, se îmbrâncesc și nu au niciun fel de reacție, să îi întrebe pe copii cine sunt, de la ce clasă, cine este dirigintele. În general, directorii de școli au obiceiul să nu sesizeze violențele din școli astfel încât să nu se constituie o problemă la nivelul unității școlare pentru că ei sunt obligați să ia măsuri. Există o comisie, la nivelul fiecărei unități școlare, care nu prea funcționează, din păcate", au declarat reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Aceștia susțin că la nivelul municipiului Constanța stăm foarte prost la capitolul pază în unitățile de învățământ.

"În România, violența se cultivă încă din familie, iar asta înseamnă că avem o problemă de mentalitate per ansamblu. Este nevoie ca instituțiile statului să fie mult mai active în ceea ce ține de violența la adresa copiilor, în special acasă. Potrivit studiilor, unul din doi copii este victimă a violenței în familie și cât timp statul va tolera ideea că bătaia este ruptă din rai, vom avea în continuare probleme și acte de violență în școli. Ele nu există de azi, de când sunt făcute publice, ci dintotdeauna, doar că în ultimul timp sunt aduse mai des în atenția opiniei publice", a declarat și Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

v v v

În urmă cu câteva zile, trei mame au ajuns în arest la domiciliu, după ce au bătut un elev de 13 ani pe holurile școlii. Incidentul s-a petrecut la Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian", polițiștii fiind sesizați de directorul unității de învățământ. 

Comentează știrea

Pi si pidi
5 februarie 2018
Vai de ei

Atata timp cat elevii au mai multe drepturi decat profesorii,o sa fie si mai rau ! Uniforme..NU, telefoane in timpul orelor..DA,etc....nu va mai vaitati mai parinti..voi vreti acest lucru..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4724 secunde