Vine PRAFUL SAHARIAN! Care sunt zonele afectate

1389
Vine PRAFUL SAHARIAN! Care sunt zonele afectate - praf-1589205246.jpg

Articole recomandate

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian va începe să circule, din această seară, dinspre nordul Africii către Europa, inclusiv în România, unde acest fenomen va putea fi observat în zonele și intervalele în care va ploua, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), într-un comunicat de presă.

"Începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În aceste zone, temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă", menționează specialiștii ANM, citați de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în România, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți (11/12 mai) în vest, nord-vest și în centru. De asemenea, în prima parte a zilei de marți, 12 mai, fenomenul va fi prezent în zonele de deal și de munte, precum și în centrul și nord-estul teritoriului.

Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică, valabilă pe parcursul zilei de marți, în peste trei sferturi din țară, inclusiv în Municipiul București.

Foto: ph-online.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Mai 2020
Stire din Social : Cum va fi vremea weekend-ul acesta
Pagina a fost generata in 1.0941 secunde