Vine canicula. Atenţie unde vă scăldaţi!

292
Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române transmit către populaţie atenţionarea de a nu se scălda decât în zonele special amenajate.

„Respectați atenționarea «Scăldatul interzis» inscripționată pe digurile și lacurile de acumulare aflate în administrarea Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA), subunități ale Administrației Naționale Apele Române (ANAR)”, recomandă cei de la ANAR.

Odată cu creșterea temperaturilor și a disconfortului termic, puteți practica înotul sau vă puteți scălda doar în locurile identificate ca zone de îmbăiere, precum și în spațiile special amenajate pentru aceste activități.

La nivel național, autoritățile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere. 49 sunt localizate la Marea Neagră, de la Gura Portiței la Vama Veche, iar una este în orașul Tulcea (lacul Ciuperca).

„Autoritățile de sănătate publică sunt instituțiile publice ale statului care monitorizează, exclusiv din punct de vedere bacteriologic, calitatea apelor de îmbăiere. Ministerul Sănătății publică anual raportul acestor zone, afișat pe site-ul Agenției Europene de Mediu”, mai spun reprezentanţii Apelor Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7867 secunde