Vin zile de foc pentru ambulanţieri. „Vom avea cât mai multe echipaje în teren”

2124
Vin zile de foc pentru ambulanţieri. „Vom avea cât mai multe echipaje în teren” - ambulanta-1619721910.jpg

Articole de la același autor

Urmează câteva zile de foc pentru cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), care, sunt, de altfel, obişnuite ca în perioada Paştelui sau a minivacanţei de 1 Mai să se confrunte cu un număr mai mare de pacienţi. Deşi există nişte restricţii în vigoare, cu siguranţă că, atât turiştii, cât şi constănţenii vor suna la numărul de urgenţă 112. Pentru a soluţiona toate cazurile, ne-a declarat dr. Claudia Tătărici, s-a decis ca la staţia centrală, din Constanţa să fie pregătite 12-13 echipaje, plus un echipaj pentru consultaţii la domiciliu.

„S-au făcut eforturi pentru a avea, în aceste zile, cât mai multe echipaje în teren, pentru că, este clar că unii vor face abuzuri şi se vor decompensa. La acest moment, majoritatea apelurilor sunt efectuate pentru probleme respiratorii şi pacienţii hipertensivi, a căror stare se agravează. La problemele respiratorii intră şi pacienţii suspecţi de Covid, cei confirmaţi deja, precum şi cei cu astfel de boli cronice. Partea bună este că, de curând, a mai scăzut numărul pacienţilor pozitivi care se decompensează, şi a celor cu simptomatologie specifică, ce doresc testare”, a explicat medicul.

Referitor la echipajele care se vor afla la datorie în zilele următoare, acestea vor fi în staţiile de la Eforie, Mangalia, Năvodari, la care se adaugă şi echipajele Smurd, la Mangalia şi la Midia.

„În staţia centrală, de la Constanţa vor fi, cum spuneam, în jur de 12-13 echipaje. În total, în judeţ, vor avea aproximativ 23-24 de echipaje. Medicii vor asigura asistenţa medicală în Constanţa, Eforie, Năvodari şi Mangalia. În rest, vor fi echipaje de tip B2, doar cu asistenţi. Pentru că vor fi şi persoane care vor solicita echipajul pentru asistenţă medicală la domiciliu, acestea trebuie să ştie că vor avea de aşteptat, însă, mai mult, pentru că avem un singur medic care efectuează acest tip de consultaţii.

Pentru această ambulanţă pot suna cei cu simptomatologie uşoară, febră, dureri abdominale, vărsături, care nu doresc să meargă la spital”, a completat dr. Tătărici. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5244 secunde