Viitorii specialişti JTAC, antrenaţi în scenarii tactice la Capu Midia

304
Viitorii specialişti JTAC, antrenaţi în scenarii tactice la Capu Midia - 1-1602774167.jpg

Articole recomandate

Un nou detaşament al Centrului de Perfecţionare ISR (Informaţii, Supraveghere, Recunoaştere), paraşutişti şi dirijori de zbor de la sol "General Grigore Baştan", a finalizat Cursul de certificare a Controlorilor în Zona Finală de Atac Integrat/Joint Terminal Attak Controller (JTAC), organizat în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia, informează un comunicat de presă.


Potrivit sursei citate, militarii au executat modulul practic care a constat în dirijarea unor aeronave cu aripă fixă, ale Bazei 86 Aeriene "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" şi a elicopterelor de la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" în misiuni close-air suport, fiind simulate atacuri pe timp de zi şi de noapte, în mediu permisiv şi nonpermisiv, din punctul de vedere al ameninţărilor aeriene.


"Viitorii specialişti JTAC au învăţat cum să ia decizii rapide în sprijinul comandantului de la sol, cu ajutorul aviaţiei, având de evaluat situaţia din teren şi transmiţând piloţilor aparatelor de zbor coordonatele ţintelor ce trebuiau distruse. Astfel, cursanţii au parcurs scenarii statice, fiind puşi în situaţia de a ocupa, amenaja şi camufla posturi de observare din care au raportat activitatea inamicului şi au indicat ţinte aeronavelor prin descriere şi transmitere de coordonate, precum şi scenarii dinamice care simulau focul direct al inamicului asupra acestora", se arată în informaţia transmisă de Poligonul Capu Midia.


Aceste activităţi au presupus o deplasare continuă, timp în care cursanţii controlau acţiunile aeronavelor pentru nimicirea inamicului. Potrivit instructorilor, aceştia şi-au demonstrat abilităţile necesare specialităţii JTAC, specialitate care necesită complexe resurse fizice şi intelectuale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6637 secunde