Vieți puse în pericol! Capcanele de pe trotuarele Constanței

1561
5

Articole de la același autor

Municipiul Constanța se modernizează sau cel puțin așa ni se spune de ceva timp încoace. Se schimbă rețelele de apă, se pun gaze, se mută cablurile în subteran. Se lucrează pe toate fronturile, și în centru și în cartiere. Muncitorii par că-și dau silința, inevitabil, însă șantierele rămân deschise cu zilele și chiar cu săptămânile, creând nu numai disconfort pietonilor, ci chiar punându-le sănătatea și viața în pericol.

Fotografiile surprinse de cititori, dar și de echipa noastră demonstrează că toate aceste lucrări nu sunt asigurate conform regulilor și un pieton se poate răni oricând. Chiar lângă campusul uni-versitar, în apropierea trecerii de pietoni, o groapă zace destupată în mijlocul trotuarului. În jurul ei, mormane de pământ și atât. Niciun semn care să avertizeze pietonii! Banda ce ar fi trebuit să îi țină cumva la distanță pe trecători este ruptă și fluturată de vânt de colo-colo.

"Aseară, când am ieșit de la facultate, în jurul orei 18,00, era deja întuneric. Trotuarul era foarte aglomerat și aproape în ultimul moment am observat groapa. Nici nu aveam pe unde să ne ducem către trecerea de pietoni, treceau foarte multe mașini. Nu mi se pare normal ca o astfel de groapă să fie lăsată neacoperită, este un pericol public", ne-a povestit, indignată, R.N., o studentă din Constanța.

Căscați ochii pe unde mergeți!

Ceva mai în centru, trotuarele sunt pline de aceleași capcane. În stația de autobuze de la Gară, spre centru, chiar pe bulevardul Ferdinand, de exemplu, groapa din asfalt a fost astupată, însă muncitorii au lăsat încă mormane de pietre și pământ și câteva cabluri scoase în-afară. Locul este semnalizat, într-adevăr, însă asta nu-i ajută prea mult pe călătorii care vor să urce sau să coboare din autobuz.

"Am ajuns la stația respectivă, unde erau deja un microbuz și un alt autobuz oprite. Șoferul nostru a oprit și el și, când s-a deschis ușa, eram chiar în dreptul cablurilor respective. A trebuit să ne strecurăm cu atenție, să nu ne rupem picioarele și să nu ne agățăm hainele de cabluri", ne-a spus un constănțean, ieri dimineață.

De altfel, tot trotuarul de-a lungul bulevardului Ferdinand este în șantier. Am luat și noi la pas tot bulevardul. Este plin de tranșee. Am găsit și câțiva muncitori care lucrau. Și cu toții suntem de acord că este bine să se facă, că este nevoie de rețele noi, că trebuie să scăpăm de toate cablurile atârnate de stâlpi, dar poate șefii de echipă ar trebui să fie puțin mai organizați, să nu le mai dea voie muncitorilor să umple tot trotuarul de pământul scos din tranșeu sau de mormane de nisip și să le lase și pietonilor loc să treacă. Nici nu am vrea să ne gândim cum ar fi arătat toate aceste gropi și trotuarele pline de pământ dacă, în loc de soare și căldură, noiembrie ne-ar fi adus ploi și frig.

Primăria ar putea cere refacerea lucrărilor

Recent, primarul interimar Decebal Făgădău s-a arătat nemulțumit de modul cum furnizorii de utilități au făcut lucrările la rețele.

"Sunt foarte nemulțumit de cum refac ceea ce au stricat, le voi cere să reia lucrările", a spus viceprimarul cu atribuții de primar.

Rămâne de văzut cât vor dura noile șantiere și dacă trotuarele vor fi măcar readuse la forma inițială sau vor fi asfaltate, vor fi aliniate bordurile și vor fi plantate flori, așa cum îi stă bine oricărui oraș care se respectă. 

Comentează știrea

Constantean
6 noiembrie 2015
Pietoni in pericol

În timpul lucrului, muncitorii blochează tot trotuarul si pietonii nu mai au pe unde să meargă. Pe stradă masinile si autobuzele merg cu viteză, razant cu pietonii. Pe Bd. Ferdinand am avut noroc că nu m-a luat un autobuz. Este foarte grav și că nu se asfaltează la loc cum s-a terminat lucrarea.

Florin
6 noiembrie 2015
Activitate noua si usoara!

Fa bani pe net! E curata naivitate sa mai crezi ca azi ca te poate ajuta guvernul sa ai o viata mai buna! S-au dus de mult acele timpuri! Fa bani pe net! Noi avem acum in premiera absoluta un curs total gratuit care te invata sa castigi! Fa bani pe net si asigura-ti viitorul! Pentru curs, cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

andreea
6 noiembrie 2015
LUCRU DE ACASA

Stop! Aici este lucru acasa! Oferta este valabila pentru toate localitatile si pentru toti oamenii care dispun de circa 2 sau 3 ore libere pe zi. Se lucreaza in regim de colaborare. Asiguram contract de comision si instruire gratuita, pas cu pas, plus indrumare personala foarte atenta, in asa fel incat dvs sa reusiti cu brio sa faceti fata sarcinilor primite si sa castigati bani. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

Mihai
6 noiembrie 2015
Cautam urgent colaboratori

Indiferent cine sunteți și care este situația voastră, aveți în voi, chiar acum, capacitatea să realizați mai mult decât oricând înainte. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

dicu constantin
7 noiembrie 2015
lucrarile de modernizare in constanta

Am sunat la primarie sa reclam modul de lucru haotic si fara protectia trecatorilor pe trotuar iar dansi m-au plimbat de la unul la altul cu telefoanele .In cele din urma o doamna a preluat reclamatia mea,mi-a dat un nr. de inregistrare,dar nici urma dr inspector pe acolo.....a doua zi aceiasi lucratori acelasi lucru haotic fara protejarea oamenilor care trrbuiau sa se fereasca de utilaje,pietre si apa cate sarea din utilaje...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5007 secunde