Video VIDEO - Şantier, noroaie şi nervi, pe bulevardul Lăpuşneanu. „Facem slalom ca să nu ne rănim sau să ne murdărim!”

2979
3

Articole de la același autor

Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu se modernizează. Artera a intrat, din luna august, într-un amplu proces de reabilitare. Autorităţile vor să o transforme într-un bulevard nou, cu trotuare luminate pentru pietoni, piste pentru biciclişti, benzi speciale pentru autobuze şi mai puţin trafic. Deocamdată, pietonii fac slalom printre pietroaie, noroaie, coboară din autobuz direct pe pământ şi se chinuiesc să traverseze şantierul spre parc cu bicicletele în spinare şi cărucioarele cu copii în braţe.





Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu va fi reamenajat de la Gară şi până la intrarea în staţiunea Mamaia. Lucrările au început de mai bine de două luni, din zona Dobrogea, de-a lungul Parcului Tăbăcărie. Muncitorii au montat indicatoare de parcare interzisă, au răscolit trotuarele şi au spart asfaltul. Aşa se face că oamenii circulă, în prezent, pe şosea, printre cabluri, betoane şi mormane de pământ.



„Nu este o zonă de promenadă, dar tot nu e normal să nu ai pe unde să mergi. Zona unde se lucrează nu este împrejmuită, sunt doar câţiva stâlpi puşi pentru şoferi, să nu intre cu maşinile. Dar pentru pietoni este un chin”, ni s-a plâns Ioan Soare, un constănţean care locuieşte în zonă. Bărbatul spune că este foarte greu la coborârea din autobuz, deoarece staţiile sunt departe de trecerile de pietoni şi oamenii trebuie să meargă pe marginea drumului. „Este periculos, pentru că suntem aproape de maşini, unii şoferi nu sunt atenţi, trec cu viteză, nu se mai văd marcajele. Iar în zilele în care plouă intri în noroi până la genunchi. Ştiam că în zonele unde sunt şantiere, constructorii sunt obligaţi să cureţe, pentru a nu duce noroi şi ciment pe stradă. Aici toată strada este un noroi! Așa că facem slalom ca să nu ne rănim sau să ne murdărim”, a mai spus constănţeanul.





„Nu putem să trecem cu căruciorul!”


Foarte dificil este şi pentru familiile cu copii care merg în parc, fie cu bicicleta sau trotineta, fie cu căruciorul, mai ales că se lucrează pe ambele trotuare, de o parte şi de alta a bulevardului. „Noi, cei care locuim în blocurile de vizavi de parc, practic nu avem pe unde să mergem. De la un capăt la altul, trotuarul este distrus, nu mai este asfalt, este doar pământ şi sunt gropi. Nu putem să trecem cu căruciorul. Trebuie să ocolim cartierul, să ieşim pe la sensul giratoriu, la trecerea de pietoni. Altfel, trebuie să mergem pe şosea. Când este uscat, ne mai strecurăm, dar după ploi nu mai putem, rămânem împotmoliţi”, ne-a povestit, revoltată, o mămică ce împingea un cărucior.



Unii oameni pricep necesitatea acestor lucrări de modernizare, însă încă mai pun la îndoială proiectul realizat de autorităţi. „Au spus că vor fi desfiinţate locurile de parcare. Deja, în jurul blocurilor este un dezastru. Trotuare nu mai avem şi cine ştie cât va dura şantierul! Sper să nu ne chinuim degeaba!”, a mărturisit Mihai C., un alt locuitor al zonei.



Trotuare noi şi piste de biciclete

Proiectul de refacere a bulevardului Alexandru Lăpuşneanu presupune modernizarea şi resistematizarea spaţiului rutier existent, prin introducerea de benzi dedicate transportului public, amenajarea de piste pentru biciclete, reabilitarea stațiilor de autobuz şi reamenajarea trotuarelor. De asemenea, va fi refăcut iluminatul public, vor fi refăcute spaţiile verzi şi vor fi plantaţi copaci. În total, vor fi 143.000 metri pătraţi de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape opt km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, iar tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități. Lucrările ar trebui să dureze doi ani.



Comentează știrea

Dorel
8 noiembrie 2021
Bulevard

Și Chițu îl modernizează cum l-a modernizat Fagadău ? OM trăi și OM vedea !

Omul
8 noiembrie 2021
Despre Constanța

Oamenii mor pe capete și "chelului ce îi lipsește, tichie de mărgăritar" La ce bun toate aceste investiții, oamenii în curând nu vor mai avea nevoie de toate astea, constănțenii vor murii pe capete și se vor bucura toți haidamacii care vor veni de peste tot din lumea lumii acesteia ! "Așa este când faci lucrurile / treburile cu picioarele și nicidecum cu, capul !" DOAMNE FEREȘTE !

Mircea
8 noiembrie 2021
Strazi gaurite

De aproape 3 luni au decopertat trotoarele si pe un sens si pe celalalt doar ca sa fim impresionati ca se face ceva si pt constanteni, dar se lucreaza sporadic .Circulatia este mult ingreunata si pentru auto dar si pentru pietoni. Dar toata Constanta este un santier .La fel sunt foarte multe strazi gaurite unde nu se lucreaza .La acest volum de lucrari nu sunt muncitori si nici utilaje suficiente. NIMENI din primarie nu GANDESTE logic.Incepe o lucrare si numai dupa terminarea ei te apuci de alta.In ritmul acesta Bdul Lapusneanu se termina in viitorii 2 - 3 ani. Ce facem ? Avem nevoie de oameni competenti care sa administreze orasul nostru.

Pagina a fost generata in 0.6142 secunde