Imagini impresionante

Video VIDEO. Litoralul, văzut din aer. Cum renasc plajele Constanței

11303
7

Articole de la același autor

Constănțenii se bucură deja de noile plaje apărute în ultimele zile în zona Faleză Nord. Zona costieră a câștigat zeci de metri de nisip, iar peisajul aproape că îți ia suflarea. În locurile unde, cu numai câteva săptămâni în urmă, abia dacă găseai loc unde să-ți întinzi prosopul, acum este o întindere imensă de nisip proaspăt adus din larg, nivelat cu atenție și pregătit pentru cei care vor să profite de ultimele zile cu soare și căldură.

Operațiunea de reabilitare a plajelor din municipiul Constanța a luat am-ploare după plecarea turiștilor și echipele Van Oord, care efectuează lucrările, trag tare pentru a încheia reabilitarea chiar înainte de termenul prevăzut. Până în prezent, sunt gata porțiunile din Faleză Nord, în spatele Spitalului Militar și la Zorile. Acum se lucrează pe plaja Modern, după care utilajele vor fi mutate în Eforie.

În zona Faleză Nord, au fost extinse cele trei diguri și a fost construit un alt dig longitudinal submers de 260 de metri. A fost adus nisip și s-a obținut mai bine de un kilometru de plajă de 60 de metri lățime. În zona Tomis Centru, adică în zona centrului municipiului Constanța, a fost extins un dig deja existent, până la 360 de metri, a fost reabilitat parțial și extins un alt dig de 340 de metri și a fost construit un dig sub apă. Prin procedeul de reînnisipare, aici plaja a câștigat peste 60 de metri lățime. Iar în zona plajei Modern, au fost reabilitate și extinse cele două diguri deja existente și au mai fost construite două diguri longitudinale submerse. De asemenea, nisipul adus va fi distribuit pentru aproape un kilometru și jumătate de plajă, obținându-se astfel o lățime de 60 de metri.

În Mamaia, lucrările de reabilitare sunt executate de compania austriacă Porr Bau. Potrivit reprezentanților firmei, aici înnisiparea este programată să înceapă după 15 septembrie. "În primele cinci - șapte zile, va avea loc instalarea conductelor de refulare, după care, se va aduce nisipul. De la hotel Malibu și până în dreptul epiului construit de noi, paralele cu pasarela, plajele vor fi lățite cu aproximativ 100 de metri. În unele zone vor fi 80 de metri, în altele până la 100 de metri", a declarat, pentru "Cuget Liber", Bogdan Mărgineanu, inginer în cadrul companiei Porr Bau.

Proiect de 10 milioane de euro

Reabilitarea plajelor este un proiect al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și este finanțat din fonduri europene. La final, vor fi realizate măsuri de protecție a plajei împotriva riscului de eroziune acce-lerată care afectează zonele Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud și Eforie Nord, pe o lungime de 7,3 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro. La final, plajele din Mamaia, Constanța și Eforie vor arăta ca în urmă cu zeci de ani, când aveau chiar și 100 de metri lățime.

Comentează știrea

ema
19 septembrie 2015
Ce folos?

Daca si in viitor autoritatile vor permite construirea pe plaja a tot felul de terase si dughene efortul va fi in zadar.

vara lui 2015
19 septembrie 2015
vara

Pana in vara asta nu ati facut nimic.Inclusiv faleza din eforie nord,statea sa se prabuseasca si sa distruga cladiri si vieti,din cauza unui primar care nu a dat doi bani.noroc ca s-a luat tarurul de coarne in vara asta si i-au facut altii treaba.

Velma
20 septembrie 2015
In sfarsit, o realizare

Am fost azi pe "noua" plaja Tomis centru, adica 3 papuci, cum ii spuneam in copilarie. Superb, extraordinar, mirific. Nisipul este atat de curat! Latimea plajei te face sa te simti cu adevarat in mijocul naturii

MAG
22 septembrie 2015
Oferta part-time!!!

In multe tari europene dezvoltate, aproximativ 30 % din populatia activa, lucreaza de acasa de pe calculator. Noi am venit cu un proiect, in care nu ai nevoie nici macar de cine stie ce experienta, in care oferim cursuri gratuite si plata castigurilor garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Lucram pt piata interna, dar in foarte scurt timp vom intra pe piata internationala. Daca vrei sa afli mai multe, trimite "INFO" la adresa: [email protected]

margareta
25 septembrie 2015
plaja de la nord 3 papucii

tot mizerie si ciini mortii praf si gunoaie ,consolidarea malurilor cu pomi si terasarea cu ciment serios altfel o sa vedeti turisti in gunoiele depositate nici un pic de terasare nu sa facut nici nu zaresti marea din cauza pomilor infecti si buruieni unde ati m-ai vazut voi asa ceva luati exemplu de la Spania .

Faleza noua
5 octombrie 2015
Trucaje

Renaste pe dreaq !, dupa aparitia shezlongurilor,baldachinelor,"micilor terase"-plaja se va micsora subit !!

Tavi
9 noiembrie 2015
Munca la domiciliu

Cea mai noua oferta de lucru ! Da, noi iti oferim absolut GRATUITun curs special online in care inveti pas cu pas si cu toate detaliile cum sa faci bani acasa ! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a nu renunta. S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pana ce esti tinar.Cautam colaboratori optimisti, seriosi. Devii seful tau, muncesti cum vrei part-time ori full-time Mai multe detalii, trimite "Info"la adresa de e-mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : DJ Ebby, în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.4889 secunde