Video VIDEO / Imagini incredibile. A secat lacul sărat Nuntași

425
VIDEO / Imagini incredibile. A secat lacul sărat Nuntași - laculnuntasi-1597213976.jpg

Articole de la același autor

Lacul Nuntași din comuna Istria a secat complet, din cauza secetei din ultima perioadă. Anunțul a fost făcut de prefectul județului, George Niculescu, care a spus că a primit o adresă de la Primăria Istria, prin care i se solicită sprijinul.


"Situația stă în felul următor: din cauza secetei pedologice și a obturării canalelor prin care putea fi alimentat cu apă, lacul Nuntași este secat în proporție de 95%! Și vorbim despre un lac cu apă sărată, asemănător celui din Techirghiol, care se întindea pe mai bine de 800 de hectare. Acolo, în urmă cu zeci de ani, oameni din toată țara veneau să se bucure de efectul terapeutic al nămolului sapropelic. Acum? O imagine dezolantă și nimic mai mult.


În perioada următoare, vom veni cu soluții. În primul rând, decolmatarea canalelor de alimentare. Atât cel care face legătura între lacul Sinoe și lacul Istria, cât și între lacul Istria și lacul Nuntași. Abia apoi se va putea remedia această situație și lucrurile vor reveni la normal", a precizat prefectul județului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3918 secunde