VIDEO. Cei trei pescari dispăruți în apele Mării Negre, căutați cu elicopterul

Joi, 07 Martie 2019, 16:13
767
Centrul Maritim de Coordonare a Căutării (MRCC) a dispus, azi, extinderea limitei de cercetare aeriană până la 70 de mile în larg a celor trei pescari care au dispărut la bordul unei bărci, iar navele de patrulare au misiunea să efectueze căutarea până la 50 de mile, potrivit șefului Serviciului SAR, Dumitru Bucureșteanu.

Conform sursei citate, după aproximativ 12 ore de la semnalarea dispariției bărcii pescărești cu cei trei oameni la bord, din zona Pescăriei 2 Mai, operațiunii de căutare și salvare, inițiată de MRCC Constanța, cu implicarea Gărzii de Coastă și ARSVOM, li s-au alăturat și omologii bulgari.

"Încă de joi dimineață, colegii bulgari au ridicat în aer un elicopter pentru cercetarea zonei lor de responsabilitate, iar Garda de Coastă bulgară a trimis în larg, de asemenea, două nave de patrulare. La solicitarea MRCC, Garda de Coastă română și-a consolidat dispozitivul de căutare cu trei nave, iar ARSVOM cu două nave ultrarapide, Artemis și Apollo. De asemenea, Regional Air Service (RAS) Tuzla a ridicat în aer un elicopter pentru efectuarea de observații și după-amiază supravegherea aeriană a fost întărită cu cel de-al doilea elicopter românesc pus la dispoziție de Inspectoratul General pentru Aviație (IGAV) al MAI. Dispozițiile noastre au fost ca cercetarea pe mare să se facă într-un sector de până la 50 de mile maritime în larg, travers de Olimp, până în zona localității bulgărești Nessebar, iar în aer limita să fie extinsă până la 70 de mile maritime", a declarat, pentru AGERPRES, Dumitru Bucureșteanu.

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde