Vi se pare cald acum? Va fi și mai rău! Un val de aer fierbinte din nordul Africii sosește în Europa!

1094
Vi se pare cald acum? Va fi și mai rău! Un val de aer fierbinte din nordul Africii sosește în Europa! - canicula23-1561109758.jpg

Articole de la același autor

Deși vara meteorologică debutează oficial abia astăzi, când are loc solstițiul, canicula a pus stăpânire pe țara noastră de zile bune. Și se pare că va fi chiar mai rău în perioada următoare.

Meteorologii se așteaptă ca valorile termice să mai crească săptămâna viitoare, în toată zona Europei, cu maxime frecvente de 40 de grade Celsius.

Un val de aer fierbinte din nordul Africii urcă spre continentul nostru și va aduce cu el temperaturi extrem de mari pentru această perioadă a anului. Potrivit euronews.com, în Madrid, Paris, Belgia, Frankfurt, chiar și Berlin, sunt așteptate zile neobișnuit de toride, cu valori termice de 32 de grade la umbră.

Specialiștii susțin că temperaturile vor începe să crească de luni, 24 iunie, și se vor menține foarte ridicate până spre vineri. Reprezentanții Meteo France avertizează deja populația că acest val de caniculă se va întinde pe mai multe zile și va avea perioade foarte intense, cei mai expuși riscurilor fiind copiii și persoanele în vârstă.

De altfel, meteorologii au anunțat încă de la începutul acestei luni că astfel de temperaturi extreme sunt așteptate pe parcursul întregii veri în Europa, din cauza presiunii atmosferice ridicate.

Potrivit Agenției Europene a Mediului Înconjurător, 2018 a fost unui dintre cei mai călduroși ani în Europa, însă nu este exclus ca în 2019 să se înregistreze noi recorduri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6071 secunde