VEȘTI PROASTE! Martie 2019 aduce scumpiri! Iată cine va fi afectat

2426
VEȘTI PROASTE! Martie 2019 aduce scumpiri! Iată cine va fi afectat - yxnoptljymnhn2jlngq0mzk2ogm4mgrk-1551427356.jpg

Articole recomandate

Vești deloc bune pentru români! Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis să majoreze prețul energiei electrice cu 2,5% pentru a acoperi suprataxa impusă companiilor din domeniul energiei prin Ordonața 114. Tarifele reglementate de energie electrică aprobate pentru clienții finali casnici valabile începând cu data de 1 martie 2019 nu se modifică față de cele care sunt, în prezent, în vigoare, a anunțat însă ANRE. Cu toate acestea nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la creșteri de prețuri.


Guvernul a introdus de la 1 ianuarie o taxă de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile din energie, iar distributiroii au cerut autorităților majorarea tarifelor pentru a acoperi această nouă taxă. Au și obținut-o. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis să majoreze prețul energiei electrice cu 2,5% pentru a acoperi suprataxa impusă companiilor din domeniul energiei prin Ordonața 114, începând cu 1 martie.

Potrivit Profit.ro, în cazul consumatorilor noncasnici, ANRE a avizat miercurea trecută noile prețuri pentru serviciul universal, aplicate de furnizorii de ultimă instanță în perioada 1 martie-31 decembrie 2019. Acestea sunt mai mari cu 35% decât actualele prețuri în cazul Enel Energie Muntenia (valabile pentru consumatorii noncasnici din București, Ilfov și Giurgiu), cu 30% în cazul Enel Energie SA Banat și cu 25% în cazul Enel Energie SA Dobrogea.

Nici consumatorii noncasnici din Moldova nu scapă de majorări considerabile, de 17,5% (în cazul E.On). Cum prețul de furnizare al energiei reprezintă 50% din prețul final, ar rezulta că firmele bucureștene eligibile pentru serviciul universal ar urma să plătească o factură mai mare cu 17%, cele bănățene - una mai scumpă cu 15%, cele dobrogenene - cu 12%, iar cele din Moldova - cu 9% decât în prezent.

Comitetul de reglementare al ANRE a decis însă să mențină actualele tarife reglementate de energie electrică pentru clienții finali casnici, și după 1 martie 2019.

Sursa citată mai precizaeză că se așteaptă ca ANRE să emite astfel de ordine, prin care contributia de 2% sa fie suportata de consumatorii finali, si in cazul distribuitorilor de gaze naturale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3895 secunde