Vești bune pentru turiști! Autoritățile redeschid drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

319
Vești bune pentru turiști! Autoritățile redeschid drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia - 144519-1553614935.jpg

Articole de la același autor

Drumul județean spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi redeschis circulației rutiere miercuri dimineața, de la ora 8,00, după ce reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au verificat marți modul în care au fost executate lucrările de reparații la tronsonul ce a fost închis pe 20 martie.

În principal, este vorba despre lucrări de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulația rutieră din cauza ruperii acostamentului și surpării terenului de susținere a șoselei.

Concomitent, firma care derulează contractul de lucrări și servicii de întreținere și reparații pe acest drum a executat lucrări de curățire a șanțurilor și rigolelor și de toaletare a copacilor de pe margine.

Tot în aceste zile, cu sprijinul angajaților Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice, au fost executate lucrările de îndepărtare a materialului lemnos abandonat sau adus de viituri în albia pârâului de pe Valea Albă.

"Siguranța turiștilor se află pe primul plan, din acest motiv am decis să închidem temporar acest sector de drum. Acum că principalele probleme au fost remediate, iar accesul turiștilor cu autovehiculele nu mai este pus în pericol, îi anunțăm pe toți cei care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia că ridicăm restricția impusă pe ultimii patru kilometri. Drumul este accesibil până la parcare, inclusiv cu autocarele", a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora.

Circulația autovehiculelor a fost oprită pe sectorul cuprins între Remiza de la Grădiștea de Munte și intrarea în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, după ce acostamentul drumului a fost distrus de ploile căzute în zonă, iar apa râului din apropiere a săpat sub terenul de susținere a șoselei.

Lucrările de întreținere a drumului vor continua pentru ca turiștii care vizitează Sarmizegetusa Regia să se poată bucura de condiții optime de acces.

De asemenea, conducerea CJ Hunedoara continuă demersurile pentru a impune restricții de tonaj pe DJ 705 A Costești-Sarmizegetusa Regia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0681 secunde