€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Vești bune pentru românii din Marea Britanie

Ştire online publicată Marţi, 23 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat miercuri că cetățenii din UE care trăiesc în Marea Britanie nu ar trebui să își facă griji în legătură cu ieșirea Londrei din blocul comunitar, pentru că nu vor fi expulzați, transmite Reuters.

Într-un discurs susținut într-o comisie parlamentară, David Davis a spus că un punct sensibil în protejarea drepturilor cetățenilor ar putea fi cel legat de dreptul de vot în alte țări, aspect pe care miniștrii britanici ar putea fi nevoiți să îl reglementeze prin negocieri bilaterale.

Marea Britanie nu va fi un 'stat vasal' față de Uniunea Europeană în perioada de tranziție după Brexit, a mai spus el, răspunzând unor critici privind intențiile de a rămâne sub jurisdicția Curții Europene Justiție (CEJ).


"Nu, nu vom fi", a spus Davis ca răspuns la întrebarea unui parlamentar pro-Brexit, Jacob Rees-Mogg, dacă Marea Britanie va fi un 'stat vasal' deoarece va continua temporar să accepte deciziile CEJ după ieșirea din blocul comunitar, potrivit Agerpres.

"Dacă s-ar întâmpla pe timp nelimitat, răspunsul meu ar fi probabil da. Însă răspunsul legat de o perioadă scurtă: nu", a declarat el, după ce a precizat că în perioada de tranziție Londra va fi supusă deciziilor CEJ.

Davis a spus totodată că se așteaptă ca Marea Britanie și Uniunea Europeană să ajungă până la sfârșitul lunii martie la un acord privind perioada de tranziție după ieșirea din blocul comunitar.



Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7354 secunde