Vești bune pentru mamele care vor să alăpteze în public

158
Vești bune pentru mamele care vor să alăpteze în public - alaptare31215500-1501918422.jpg

Articole recomandate

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a anunțat că va depune un proiect de lege, pe care îl va lansa și în dezbatere publică, prin care să fie "protejat" dreptul femeilor de a alăpta în spații publice, arătându-se că este o problemă de discriminare dacă ele sunt obligate să părăsească spațiul public când alăptează, scrie romaniatv.net

Raețchi spune că au existat cazuri în care mame au fost date afară din hoteluri sau restaurante sau li s-a refuzat acordarea unor servicii pentru că își alăptau copilul.

"O astfel de lege există în Marea Britanie de exemplu, de mai bine de 7 ani, dar și în alte state precum Franța, Spania sau Islanda. Obiectivul principal este acela de a împiedica un comportament discriminatoriu: sunt cazuri în care mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante pentru că erau nevoite să își hrănească copilul. Trebuie precizat că durata zilnică de alăptare a unui sugar, precum și periodicitatea acesteia, exclud posibilitatea hrănitului exclusiv acasă, care ar izola social și profesional mama", spune deputatul, potrivit unui comunicat de presă.

El precizează că legea în acest moment permite alăptatul în public, iar cazurile în care acest drept le este blocat în spații publice sunt rare, însă au apărut incidente de acest fel și trebuie subliniat clar în lege faptul că interzicerea alăptării reprezintă "un abuz, o discriminare". Raețchi vre3a să instituie și amenzi în acest sens.

"Am văzut mai multe comentarii care vorbesc despre "decență" în cazul alăptatului în public. Totuși, indiferent care ar fi poziția noastră estetică sau etică pe aceasta temă, nimic nu poate prevala asupra dreptului copilului la hrană și sănătate", spune Raețchi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5248 secunde