Veste mare pentru proprietarii de câini și pisici: antirabicul va fi gratuit

396
Veste mare pentru proprietarii de câini și pisici: antirabicul va fi gratuit - vaccincaine-1516893585.jpg

Articole recomandate

Câinii și pisicile vor fi vaccinați antirabic gratuit chiar dacă nu sunt microcipați. Asociația Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie din Turda a obținut la Curtea Constituțională a României o victorie uriașă în favoarea tuturor proprietarilor de carnasiere domestice (câini și pisici) din România.


CCR a admis, marți, cu majoritate de voturi, excepția de neconstituționalitate și "a constatat că sintagma "numai după identificarea acestora" (a cânilor cu stăpân - ceea ce presupune existența sau implantarea unui microcip, contra-cost) cuprinsă în art. 134 din OUG 155/2001, este neconstituțională." precizează Asociația Cuțu-Cuțu, citată de Cotidianul.

Sursa citată adaugă că "Dreptul general al românilor la siguranță și sănătate publică era pus de ani de zile pe plan secundar din cauza acestei legislații cu dedicație, care condiționa vaccinul antirabic, gratuit și obligatoriu, de plata în privat și la libera negociere a microcipării, a carnetului și a înregistrării contracost în R.E.C.S-C.M.V."

În aceste condiții, veterinarii pot face gratuit vaccinul antirabic, iar apoi pot încasa contravaloarea manoperei plătite de la buget, sume care de peste 4 ani nu au fost obținute, fiind o pierdere la nivel de țară de cca. 84 milioane de euro, mai precizează Asociația Cuțu-Cuțu, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8209 secunde