Veste bună pentru părinţi! Se redeschide creşa „Licuricii”

765
1

Articole de la același autor

În doar câteva zile, o nouă creşă publică va fi deschisă în Constanţa. Este vorba despre creşa „Licuricii”, care fusese închisă după expirarea contractului de închiriere a imobilului în care funcţiona. Noua creşă poate primi 50 de copii, însă acest lucru nu rezolvă criza de locuri pentru cei mici. Deficitul este în continuare de aproximativ 300 de locuri, având în vedere numărul de cereri de înscriere depuse de părinţi.

Creşa „Licuricii” din Constanţa îşi va deschide porţile pentru cei mici, în scurt timp. În luna septembrie, autorităţile locale au închiriat o clădire, pe bulevardul I.C. Brătianu, în apropiere de zona Salvare. „Lucrările de igienizare şi amenajare a spaţiului sunt deja aproape finalizate. Creşa va fi deschisă cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare. Vor fi repartizaţi copiii care au fost deja înscrişi şi care nu beneficiau de un loc”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi. Cei 50 de copii vor fi împărţiţi în cinci grupe. Creşa va dispune de loc de joacă, un cabinet medical şi de bucătărie proprie.



În prezent, în municipiu funcţionează doar patru creşe, unele în alte spaţii decât cele proprii, pe fondul lucrărilor de renovare. Alte trei creşe sunt în proces de reabilitare cu fonduri europene. În total, din cele 455 de locuri nu sunt disponibile decât în jur de 300 de locuri, o parte din acestea fiind ocupate de copiii care au frecventat şi anul trecut creşa. Autorităţile locale caută soluţii pentru a acoperi nevoia părinţilor de a-şi lăsa copiii la o creşă de stat şi au dat mai multe anunţuri de închiriere de spaţii. Un singur spaţiu ofertat s-a dovedit, până în prezent, adecvat pentru o astfel de unitate, cel de pe bulevardul I.C. Brătianu, unde va funcţiona creşa „Licuricii”. Alte spaţii sunt în continuare căutate în cartierele Coiciu sau Tomis Nord.



Vor fi construite două creşe noi

De asemenea, Primăria Constanţa a pornit demersurile necesare pentru construirea a două creşe noi. Deja Compania Națională de Investiții a aprobat finanţarea ridicării celor două imobile. Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa a primit în folosinţă gratuită un teren de 3.124 metri pătraţi, pe bulevardul Aurel Vlaicu. „Acolo urmează să fie construită creșa mare, care va avea 110 locuri, iar creșa mică, de 40 de locuri, va fi ridicată în locul fostei cantine sociale din cartierul Palazu Mare, pe strada Tineretului. Sunt în derulare procedurile pentru realizarea studiilor de specialitate și în momentul în care acestea vor fi gata, municipalitatea le va preda împreună cu terenurile aferente către Compania Națională de Investiții, care va face toate demersurile pentru edificarea clădirilor. Dacă toate procedurile vor decurge fără probleme, la începutul anului viitor ar putea fi pusă piatra de temelie a noilor creșe”, precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.



Clădirile vor avea, pe lângă sălile de clasă, spații verzi generoase, locuri de joacă, săli de mese și bucătării proprii pentru pregătirea meniurilor bio pentru copii.



Comentează știrea

Moldovan
8 octombrie 2021
Septimiu

Langa Salvare, exista o fosta cresa, cu spatiu de joaca si parcare ,care este lasata in paragina. Ani de zile a fost pazita de firme de paza platite din bani publici. Administratia nu a investit in renovarea acesteia preferand un ajutor financiar gras, de cateva mii de euro lunar pentru Jean Paul Tucan a carui constructie nu detine nici macar un metru de spatiu de joaca in aer liber si nici parcare.Care este legatura intre proprietarul constructiei si culoarea politica a primarului va las sa aflati...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.63 secunde