Veste bună pentru copiii din centrele de plasament. Vor avea noi locuințe!

500

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC) dorește să le ofere copiilor din centrele pe care le are în subordine condiții cât mai bune de trai.

În acest sens, în cursul acestei săptămâni, a fost organizată conferința de lansare a trei proiecte extrem de importante pentru județul nostru. Este vorba despre "Închiderea Centrului de Plasament Delfinul", "Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont" și "Sprijin pentru o viață normală", a căror valoare totală se ridică la suma de 14 milioane lei.

Micuții care locuiesc în acest moment în Centrul de Plasament "Delfinul" vor fi mutați în două case de tip familial, în orașul Murfatlar, care urmează a fi construite în zona respectivă. Apoi, se are în vedere reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat pe strada Pandurului nr. 120 din Constanța, în vederea deschiderii unui centru de zi.

Copiii de la "Orizont" vor locui în cele două case de tip familial ce vor fi construite în comuna Lumina. În plus, tot aici se urmărește deschiderea unui centru de zi de recuperare destinat copiilor cu dizabilități/beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare "Orizont" și din comunitate. Ei vor mai beneficia de un nou centru de zi, reabilitat, care va avea sediul pe strada Horia Agarici nr. 5.

Al treilea proiect al DGASPC se referă la "Sprijin pentru o viață normală". Acesta are în vedere construirea a patru locuințe protejate în localitatea Băneasa, dar și modernizarea/reabilitarea/dotarea imobilului din localitatea Băneasa, în vederea deschiderii unui centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, destinat beneficiarilor serviciilor de tip locuințe protejate și din comunitate.

Reprezentanții DGASPC susțin că unul dintre obiectivele principale ale acestor proiecte este aducerea beneficiarilor cât mai aproape de localitatea lor de proveniență, pentru a facilita menținerea relațiilor cu familia lărgită și a fi asigurate, mai eficient, măsurile pentru integrarea acestora în societate. În acest fel, în casele de tip familial sau în locuințele protejate, se va crea un mediu cât mai apropiat de cel familial, pentru o dezvoltare cât mai armonioasă a beneficiarilor și deprinderea abilităților de viață independentă.

"Este un prim pas în aducerea serviciilor noastre în rândul comunității, cât mai aproape de toți cei care au nevoie de ele. Odată cu apariția locuințelor protejate, a căsuțelor de tip familial, a centrelor de zi și de recuperare, dezvoltăm și rețeaua de asistenți maternali profesioniști și venim cu rugămintea către toate unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța de a ne ajuta în demersurile noastre în acest sens, astfel încât copiii care au nevoie de servicii de ocrotire să le primească în proximitatea comunității din care fac parte pentru a preveni instituționalizarea acestora", a declarat directorul general al DGASPC Constanța, Petre Dinică.

În plus, crearea locuințelor protejate, a celor de tip familial și a centrelor de zi ori de recuperare va atrage după sine înființarea de noi locuri de muncă în zonele vizate. Spre exemplu, la Murfatlar, prin construirea celor două case de tip familial și a centrului de zi, se vor crea 40 de posturi ce pot fi ocupate, prin concurs, și de membrii comunității din această localitate - pornind de la psihologi, kinetoterapeuți, psihopedagogi, educatori și până la personal de întreținere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0514 secunde