Veste bună pentru cetățenii UE care vor rezidență, pentru a vota la alegerile locale

Joi, 24 Septembrie 2020, 17:55
135
Inspectoratul General pentru Imigrări prelungește programul de lucru cu publicul, în preziua și ziua alegerilor, venind în sprijinul cetățenilor Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenței în vederea participării la vot, pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Înregistrarea rezidenței este un prim pas în exercitarea dreptului de vot a cetățenilor Uniunii Europene.

Astfel, programul de lucru al structurilor pentru imigrări, din întreaga țară, a fost prelungit, pentru sâmbătă, 26 septembrie, între orele 8.00 și 16.00, iar duminică, 27 septembrie, între orele 07.00 și 21.00, pentru a răspunde cererilor de înregistrare a rezidenței formulate de către cetățenii UE.

Cetățenii Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenței trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoțită de documentele justificative în funcție de scopul șederii pe teritoriul României. Certificatul de înregistrare se emite în aceeași zi și este valabil pentru o perioadă de până la 5 ani, dar nu mai puțin de un an.

De asemenea, europenii pot vota și în baza cărții de rezidență permanentă, document care atestă rezidența de lungă durată. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2511 secunde