Veste bună pentru bătrâni: a crescut valoarea punctului de pensie

776
Veste bună pentru bătrâni:  a crescut valoarea punctului  de pensie - pensii2-1484673567.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, pensionarii constănțeni au motive de bucurie. În primul rând, valoarea punctului de pensie a crescut încă de la începutul anului, de la 871,7 la 917,5. Majorarea a reprezentat 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, susțin reprezentanții Casei Județene de Pensii (CJP) Constanța.

Apoi, cuantumul indemnizatiei de însoțitor pentru persoanele beneficiare de pensie de invaliditate gradul I a ajuns la 734 lei (80% din valoarea unui punct de pensie). În ceea ce privește cuantumul ajutorului de deces, acesta se menține la valoarea de 2.681 lei, în cazul decesului pensionarului, la fel ca și în 2016. În cazul decesului unui membru de familie al pensionarului, când decedatul se află în întreținerea acestuia, cuantumul ajutorului de deces se calculează în cuantum de jumătate din suma sus amintită, deci 1.341 lei.

Și pensia socială minim garantată a rămas tot la 400 de lei. Referitor la baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale de sănătate din veniturile din pensie, aceasta o reprezintă numai partea din venit care depășește valoarea de 918 lei.

"Baza lunară de calcul a impozitului din veniturile din pensie o reprezintă numai partea din venit care depășește valoarea de 1.100 lei, după reținerea contribuției de asigurări sociale de sănătate", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al CJP Constanța, Kristina Mutiș. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.122 secunde