X
X
Mai multe ştiri online:

Veste bună: bolnavii de Covid-19 vor avea acces la Remdesivir!

Ştire online publicată Vineri, 31 Iulie 2020. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Comisia Europeană a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a asigura doze de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir. Acesta a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Valoarea contractului este de 63 de milioane de euro și va asigura, în următoarele luni, tratamentul pentru aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19. În același timp, se realizează o distribuție echitabilă a medicamentului, la nivelul UE, pe baza unei chei de repartizare, ținându-se cont de avizul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

În prezent, Comisia pregătește o viitoare achiziție comună a acestui medicament, pentru acoperirea nevoilor suplimentare începând din luna octombrie.

La data de 3 iulie 2020, Remdesivir a devenit primul tratament autorizat, primind avizul de introducere pe piață condiționat. Remdesivir este un tratament împotriva COVID-19 destinat adulților și adolescenților începând cu vârsta de 12 ani, care au pneumonie și care necesită suplimentare cu oxigen.

Cu toate că medicamentul este autorizat în UE, acesta continuă să fie monitorizat. Se preconizează că, până în august 2020, vor fi prezentate date suplimentare privind eficacitatea și siguranța medicamentului, pentru a se finaliza acest proces.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6846 secunde