Verificări în magazine și piețele constănțene! Ce au descoperit inspectorii

229
Verificări în magazine și piețele constănțene! Ce au descoperit inspectorii - dsv1491927109-1522068475.jpg

Articole de la același autor

Aproape 200 de verificări au efectuat într-o săptămână inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. 


Au fost vizate două unități procesare carne, o unitate de procesare lapte, o piață agroalimentară, 11 măcelării, șase carmangerii, două pescării, patru depozite alimentare, 13 restaurante, o cantină, două unități catering, două unități tip fast food, 41 super sau hipermarket-uri, 25 magazine alimentare, 30 laboratoare cofetărie-patiserie, cinci unități de fabricare pâine și specialități de panificație, șase unități de comercializare produse congelate, două unități de reambalare, patru depozite de semințe consum, o unitate fabricare produse zaharoase, două unități fabricare vin din struguri, o unitate de fabricare produse de patiserie conservată, o unitate de morărit, șapte circumscripții sanitare veterinare de asistență, două exploatații comerciale, două incineratoare, un mijloc de transport animale vii, un depozit de furaje, două unități farmaceutice și un depozit subproduse.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. "Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.600 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare, 2,6 tone de carne și produse din carne, 996 kg de produse lactate, 622 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 48.736 de lei", explică reprezentanții DSV Constanța.


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5572 secunde